Premieră istorică la prețul benzinei din SUA

Premieră istorică la prețul benzinei din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2022

Prețul benzinei din Statele Unite a fost, în medie, de peste 5 dolari pe galon, sâmbătă, pentru prima oară în istoria țării, continuând creșterea costurilor carburanților care conduce la accelerarea inflației, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul mediu la nivel național național pentru benzina fără plumb a crescut la 5,004 dolari pe galon, pe 11 iunie, de la 4,986 dolari cu o zi mai devreme, au arătat datele AAA.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Majoritatea tour-operatorilor se așteaptă la un flux mai mare de turiști. Cresc prețurile, de la bilete de avion la hotel și mâncare CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Majoritatea tour-operatorilor se așteaptă la un flux mai mare de turiști. Cresc prețurile, de la bilete de avion la hotel și mâncare

Prețurile ridicate ali benzinei sunt o bătaie de cap pentru președintele Joe Biden și pentru democrații din Congres, în timp ce fac eforturi să-și mențină controlul la limită asupra Congresului, în perspectiva alegerile intermediare care vor avea loc în noiembrie, scrie News.ro

Biden a folosit numeroase pârghii pentru a încerca să scadă prețurile, inclusiv o eliberare record de barili de petrol din rezervele strategice ale SUA, derogări de la regulile pentru producerea de benzină de vară și sprijinirea marilor țări din OPEC pentru a crește producția.

Cu toate acestea, prețurile carburanților au crescut în întreaga lume din cauza unei combinații între redresarea cererii, sancțiunile asupra producătorului de petrol Rusia, după invadarea Ucrainei, și reducerea capacității de rafinare.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Oamenii sunt pregătiți să plătească prețuri mai mari pe vacanțe. Era un fenomen de așteptat să se întâmple CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Oamenii sunt pregătiți să plătească prețuri mai mari pe vacanțe. Era un fenomen de așteptat să se întâmple

Călătoriile rutiere din SUA au rămas relativ puternice, cu doar câteva puncte procentuale sub nivelurile anterioare pandemiei, chiar dacă prețurile au crescut. Totuși, economiștii se așteaptă ca cererea să înceapă să scadă, dacă prețurile vor rămâne peste 5 dolari pe baril o perioadă mai lungă.

”Nivelul de 5 dolari este locul de unde am putea observa o distrugere a cererii de benzină”, a spus Reid L'Anson, economist senior la Kpler.

Ajustând pentru inflație, prețul mediu al benzinei din SUA încă este cu aproximativ 8% sub maximele din iunie 2008, de aproximativ 5,41 dolari pe galon, conform cifrelor Departamentului de Energie al SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
pret
benzina