Președintele Braziliei le cere compatrioților să economisească energia electrică, pe fondul secetei

Președintele Braziliei le cere compatrioților să economisească energia electrică, pe fondul secetei
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 dec 2020

Președintele brazilian Jair Bolsonaro le-a cerut compatrioților săi să economisească energia electrică pentru a evita o criză de aprovizionare din cauza rezervelor de apă ajunse la un minim istoric la barajele hidroelectrice, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

'Stingeți o lumină la voi acasă imediat. Dacă este posibil, dați drumul aparatului de aer condiționat mai târziu, opriți-l mai devreme. Nu-l setați la maximum. Este plăcut de dormit la 12°C, 15°C. Unora așa le place. Treceți la 18°C. Ajutați-ne', a spus joi seara Bolsonaro, în intervenția sa săptămânală difuzată pe rețelele sociale, scrie Agerpres.

FOTO Cum arată primul centru unde vor fi vaccinați românii CITEȘTE ȘI FOTO Cum arată primul centru unde vor fi vaccinați românii

Ministrul minelor și energiei, Bento Albuquerque, i-a spus președintelui, alături de care se afla, că rezervele de apă de la barajele hidroelectrice, principala sursă de energie în Brazilia, se află la niveluri istoric scăzute, ceea ce obligă la utilizarea energiei termoelectrice, al cărei cost este superior.

'Din 2000, nu am mai cunoscut o secetă atât de mare pentru rezervele noastre în sud și, din 2015, în centru-vest și sud-est', a afirmat ministrul.

'Dacă nu vom face nimic, putem avea întreruperi de electricitate. Perioada ploilor, care trebuie să înceapă în octombrie, încă nu a venit', i-a răspuns Bolsonaro marți pe Facebook unui internaut care comenta creșterea facturilor la electricitate așteptată în decembrie.

Președintele a apărat miercuri această creștere, afirmând că, dacă nu se va lua nicio măsură, 'într-o lună, dacă nu plouă, am putea să ne îndreptăm spre o raționalizare și să avem întreruperi'.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
brazilia
energie electrica