Prețul petrolului Brent s-a menținut aproape de 85 de dolari pe baril

Prețul petrolului Brent s-a menținut aproape de 85 de dolari pe baril
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 ian 2022

Prețul petrolului Brent s-a menținut joi aproape de 85 de dolari pe baril, susținut de așteptările că o redresare economică puternică va stimula cererea, dar avansul a fost limitat de creșterea stocurilor din SUA și de temerile privind majorarea agresivă a ratei dobânzii din SUA, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 18 cenți, sau cu 0,2%, până la 84,52 dolari pe baril, până la 1133 a.m. ET (1634 GMT), după o creștere de 4,7% marți și miercuri.

Engie se explică - Jumătate dintre clienții casnici nu au îndeplinit condițiile pentru plafonare și compensare. Cine este de vină pentru explozia prețurilor CITEȘTE ȘI Engie se explică - Jumătate dintre clienții casnici nu au îndeplinit condițiile pentru plafonare și compensare. Cine este de vină pentru explozia prețurilor

Contractele futures pentru țițeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața americană, au scăzut cu 16 cenți, sau cu 0,2, la 82,48 dolari pe baril, după ce au urcat cu 5,6% în ultimele 2 zile, scrie News.ro.

”Datele privind inflația prețurilor de producție din SUA au venit la fel de fierbinți ca în ultima lună și ar putea pune presiune asupra Rezervei Federale (Fed) pentru a controla economia, fiind un posibil obstacol pentru prețurile țițeiului și susținând dolarul”, a declarat John Kilduff, partener la Again Capital Management din New York, numindu-le ”factori ușor îngrijoratori”.

Prețurile petrolului evoluează, de obicei, invers față de dolarul american, un dolar mai puternic făcând mărfurile mai scumpe pentru cei care dețin alte valute.

Kilduff a spus că unele vânzări au fost legate de marcarea profiturilor de către investitori, după câștigurile puternice recente.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret