Prețurile angro ale gazelor naturale au scăzut în Europa, după reluarea livrărilor rusești către Germania

Prețurile angro ale gazelor naturale au scăzut în Europa, după reluarea livrărilor rusești către Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 nov 2021

Prețurile angro ale gazelor naturale au scăzut în Europa, după reluarea fluxurilor de gaze rusești către Germania, mărind speranța că Moscova își va respecta angajamentul de a crește livrările și de a atenua îngrijorările legate de deficitul de ofertă și prețuri mari înainte de venirea iernii, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rusia a început să pompeze din nou gaz în Germania prin conducta Yamal din Siberia, la o zi după ce oprirea exporturilor a dus la creșterea prețurilor în Europa, scrie News.ro.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

Fluxurile de gaze au crescut ulterior la cel mai mare nivel în aproape două săptămâni, au arătat datele germane.

Rusia furnizează o treime din gazele necesare Europei, iar livrările sale sunt esențiale într-un moment în care creșterea prețurilor spot a lovit gospodăriile și întreprinderile deopotrivă din Europa, subliniind dependența puternică a Europei de Moscova pentru aprovizionarea cu energie.

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat companiei de stat de gaze Gazprom să mărească livrările către Europa și să-și refacă stocurile în regiune, odată ce rezervoarele de stocare interne sunt umplute.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

Gazprom a anunțat marți că a început să pompeze gaze în rezervoarele de stocare europene, pentru luna noiembrie.

Chiar dacă prețurile angro în statele Uniunii Europene și în Marea Britanie au scăzut, analiștii au spus că un declin mai acentuat al prețurilor va depinde dacă Rusia va face mai mult pentru a tempera îngrijorările europene și de cât de friguroasă va fi iarna.

Volumul livrărilor în punctul de măsurare Mallnow de la granița Poloniei, al operatorului german de conductă Westbound, era marți de circa 9 milioane de kilowați/oră, cel mai ridicat nivel atins din 29 octombrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze natural
rusia
germania