Prețurile petrolului au atins cele mai ridicate niveluri din ultimele 14 luni

Prețurile petrolului au atins cele mai ridicate niveluri din ultimele 14 luni
scris 6 mar 2021

Prețurile petrolului au crescut vineri cu circa 3%, atingând cele mai ridicate niveluri din peste un an, în urma unor date peste așteptări referitoare la piața muncii din Statele Unite și a deciziei OPEC și a aliaților acesteia de a nu crește livrările de țiței în luna aprilie, transmite Reuters.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Cotația petrolului Brent a urcat cu 3,2%, la 68,84 dolari pe baril, iar în timpul tranzacțiilor a atins cel mai ridicat nivel după ianuarie 2020, informează News.ro.

Prețul petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața din SUA, a avansat cu 2,9%, la 65,70 dolari pe baril, după ce pe parcursul ședinței a atins un nivel maxim după aprilie 2019.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

Pe ansamblul săptămânii, petrolul Brent a crescut cu aproape 4%, consemnând o evoluție ascendentă pentru a șaptea săptămână consecutiv, pentru prima oară din decembrie.

Prețul petrolului WTI a avansat pe parcursul săptămânii cu circa 7%, după o creștere de 4% săptămâna trecută.

viewscnt
Afla mai multe despre
preț
petrol
opec
sua