Prețurile petrolului au atins maxime ale ultimelor 11 luni

Prețurile petrolului au atins maxime ale ultimelor 11 luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 ian 2021

Prețurile petrolului au atins, joi, maxime ale ultimelor 11 luni, ignorând tulburările din Statele Unite, piețele concentrându-se pe angajamentul Arabiei Saudite de a reduce producția de țiței peste așteptări, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Cotația petrolului Brent a urcat cu 28 de cenți, la 54,58 dolari pe baril, după ce a atins în timpul tranzacțiilor 54,90 dolari pe baril, nivel care nu a mai fost atins de dinainte de prima carantină pentru Covid-19 din Occident., scrie News.ro

Darius Dumitru Meșca, Directorul General al Electrica Furnizare: Vom continua procesul de transformare. Suntem un partener solid al consumatorului și în piața concurențială CITEȘTE ȘI Darius Dumitru Meșca, Directorul General al Electrica Furnizare: Vom continua procesul de transformare. Suntem un partener solid al consumatorului și în piața concurențială

Prețul petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referință în SUA, a avansat cu 30 de cenți, la 50,93 dolari pe baril, în timpul tranzacțiilor urcând până la 51,28 dolari pe baril.

Miercuri, susținători violenți ai președintelui american Donald Trump au pătruns cu forța în Capitoliu, după ce acesta le-a cerut să protesteze față de validarea victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidențiale. Cotațiile petrolului au scăzut pentru scurt timp din cauza evenimentului.

Prețurile petrolului au fost susținute în această săptămână de angajamentul Arabiei Saudite, cel mai mare exportator de petrol din lume, de a reduce producția cu o cantitate suplimentară de 1 milion de barili pe zi, în februarie și martie.

Analiștii UBS  și-su mărit estimarea privind prețul petrolului brent la 60 de dolari pe baril la jumătatea acestui an, citând ca motiv măsura Arabiei Saudite.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret