Prețurile petrolului au crescut

Prețurile petrolului au crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mar 2022

Prețurile petrolului au urcat cu aproximativ 3%, într-o sesiune volatilă, îngrijorările provocate de perturbarea exporturilor ruse din cauza sancțiunilor occidentale depășind speranțele pentru creșterea livrărilor iraniene dacă Washingtonul va ajunge la un acord nuclear cu Teheranul, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Prețurile au crescut în ultima săptămână după ce Statele Unite și aliații au sancționat Rusia în urma invaziei sale în Ucraina, scrie News.ro.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

Vânzările de petrol din Rusia au fost perturbate, furnizorii neputând plasa comenzi chiar dacă oferă reduceri masive comparativ cu țițeiul Brent.

Prețul petroluluiBrent a închis la cel mai ridicat nivel din iunie 2014, iar petrolul WTI la cel mai ridicat nivel din mai 2011.

În timpul săptămânii, cotația petrolului Brent a crescut în timpul tranzacțiilor la cel mai ridicat nivel din mai 2012, iar WTI la cel mai ridicat nivel din septembrie 2008.

Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori CITEȘTE ȘI Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori

Prețurile au crescut după ce trupele ruse au capturat cea mai mare centrală nucleară din Europa. Un incendiu într-o clădire auxiliară a fost stins și oficialii au spus că instalația este acum în siguranță.

Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut vineri cu 3,36 dolari, sau cu 3,0%, la 113,82 dolari pe baril, în timp ce țițeiul West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 3,43 dolari, sau cu 3,2%, la 111,10 dolari pe baril.

”Iranul susține că va putea crește rapid producția, dar potențialele întreruperi ale aprovizionării rusești sunt un șoc prea mare pentru piețele energetice”, a declarat Edward Moya, analist senior de piață la OANDA.

Rusia exportă aproximativ 4 până la 5 milioane de barili de țiței în fiecare zi, mai mult decât oricare altă țară în afară de Arabia Saudită.

Cumpărătorii au plătit scump pentru alte sortimente de petrol, evitând ofertele rusești.

Vineri, Shell a cumpărat un transport de petrol rusesc cu o reducere de peste 28 de dolari față de petrolul Brent, un semnal care arată cât de afectată este piața rusă în acest moment.

Prețurile țițeiului urmează să înregistreze cele mai puternice câștiguri săptămânale de la jumătatea anului 2020, indicele de referință din SUA fiind în creștere cu peste 21% și petrolul Brent cu 16%.

Discuțiile indirecte dintre Iran și Statele Unite privind relansarea acordului nuclear cu Teheranul din 2015 sunt aproape de a ajunge la un acord, a declarat vineri șefa delegației britanice, în timp ce ea și colegii ei francezi și germani s-au întors acasă pentru a informa miniștrii.

Joi, prețurile au oscilat într-un interval de 10 dolari, dar au scăzut pentru prima dată în patru sesiuni, în timp ce investitorii s-au concentrat pe relansarea acordului cu Iranul, care ar putea crește exporturile de petrol iranian cu până la 1 milion de barili pe zi (bpd).

Totuși, ministrul iranian de Externe Hossein Amirabdollahian a declarat vineri că ”graba” Occidentului de a ajunge la un acord nuclear ”nu poate împiedica respectarea liniilor roșii ale Iranului”, inclusiv a garanțiilor economice.

Susținând, de asemenea, prețurile petrolului în această săptămână, National Oil din Libia a oprit temporar exporturile din patru porturi din cauza vremii nefavorabile, a anunțat joi compania.

Libia, membră a OPEC, a produs aproximativ 1,2 milioane de barili de țiței pe zi în 2021, potrivit datelor energetice din SUA.

Mai cantități de petrol vor fi adăugate dintr-o eliberare coordonată a 60 de milioane de barili de rezerve de petrol de către națiunile dezvoltate. Japonia a declarat vineri că intenționează să elibereze 7,5 milioane de barili de petrol din rezervele sale.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret