Un conglomerat gigant de cooperative agricole din Germania, vechi de 100 de ani, cu operațiuni în România, pregătește primul parc eolian offshore plutitor al Franței. Și populația poate investi

Un conglomerat gigant de cooperative agricole din Germania, vechi de 100 de ani, cu operațiuni în România, pregătește primul parc eolian offshore plutitor al Franței. Și populația poate investi
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mai 2024

Un consorțiu format între Elicio și BayWa r.e. a câștigat licitația din Franța pentru dezvoltarea și operarea primului parc eolian offshore plutitor al țării, proiectul Pennavel de 250 MW, în largul coastei de sud a Bretaniei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Oferta propusă de consorțiu s-a ridicat la 86,45 euro per MWh.

Top 6 motive pentru care România este atractivă pentru marii investitori din sectorul energiei fotovoltaice. „Este raiul pe pământ” CITEȘTE ȘI Top 6 motive pentru care România este atractivă pentru marii investitori din sectorul energiei fotovoltaice. „Este raiul pe pământ”

Dezvoltatorii s-au angajat să cheltuiască 5 milioane euro pentru a sprijini dezvoltarea activităților socio-economice legate de proiect în regiunile Bretania și Pays de la Loire.

Prin crowdfunding, populația locală va avea ocazia să investească în acest proiect.

Arad: CET a furnizat în sezonul rece cea mai puțină căldură din istorie, pe fondul temperaturilor CITEȘTE ȘI Arad: CET a furnizat în sezonul rece cea mai puțină căldură din istorie, pe fondul temperaturilor

Parcul eolian, al doilea proiect eolian plutitor din Europa, după proiectul Buchan de 960 MW din Scoția, ar genera aproximativ 30% din producția actuală de energie regenerabilă a zonei, pentru peste 450.000 de locuitori.

În paralel, subsidiară locală a conglomeratului de asociații de cooperative agricole BayWa din Germania, înființat în 1923, cu venituri totale de aproape 24 miliarde euro anul trecut (din care peste o zecime obținute în sectorul energetic), peste 20.000 de angajați și activități în mai mult de 40 de țări, avansează cu un proiect fotovoltaic românesc de mari dimensiuni, anunțat anterior în premieră de Profit.ro.

Aceasta a obținut recent aviz tehnic de racordare (ATR) de la Transelectrica pentru proiectul ridicării unui parc solar de 245 MW, ce va fi amplasat în județul Giurgiu.

SUA anunță un nou pachet de ajutor militar de 400 milioane de dolari pentru Ucraina CITEȘTE ȘI SUA anunță un nou pachet de ajutor militar de 400 milioane de dolari pentru Ucraina

Termenul estimat de punere în funcțiune este 2028, dat fiind că, pentru racordarea noii unități de producție de energie regenerabilă, este nevoie și de construirea unei noi stații de transformare la Călugăreni.

Elaborarea studiului de soluție pentru racordarea parcului a demarat anul trecut.

OpenAI ar putea prezenta luni un rival la Google Search CITEȘTE ȘI OpenAI ar putea prezenta luni un rival la Google Search

În ultimii 3 ani, germanii au înființat sau preluat circa 20 de companii locale cu profil energetic, iar anul trecut au început să facă head-hunting pentru a angaja un manager general pentru operațiunile din România.

În poziția respectivă a fost numită luna trecută Anamaria Acristini, cu experiență de director pe Fiscalitate, manager de proiecte și șef de Strategie Corporativă la E.ON România (peste 5 ani în total), precum și de șef de Strategie și de Dezvoltare Corporativă în cadrul grupului Electrica SA (4 ani).

Agricultura din România nu are suficienți tractoriști. Salariile din domeniu ajung până la 3.000 de euro. Motivele care au dus la criză CITEȘTE ȘI Agricultura din România nu are suficienți tractoriști. Salariile din domeniu ajung până la 3.000 de euro. Motivele care au dus la criză

Am semnat recent achiziția unei companii locale ce deține un proiect ready-to-build în județul Constanța, constând într-un parc fotovoltaic cu putere instalată de peste 40 MW, cu sistem de stocare a energiei. Vrem să demarăm lucrările de construcție la începutul anului viitor″, a declarat, pentru Profit.ro, Anamaria Acristini, odată cu inaugurea biroului din București al BayWa R.E. România.

Grupul BayWa, listat la bursele din Frankfurt și Munchen, este prezent în România din 2015, prin operatorul de trading și logistică de cereale și oleaginoase RWA Raiffeisen Agro Romania, un business cu rulaj anual de peste jumătate de miliard de lei. Cei mai mari acționari ai BayWA sunt grupurile Bayerische Raiffeisen-Beteiligungs-Aktiengesellschaft (BRB – 34,05%) și Raiffeisen Agrar Invest AG (27,88%), restul acțiunilor constituind free-float bursier.

viewscnt
Afla mai multe despre
baywa r.e. românia
baywa
parc fotovoltaic
stocare energie
investiții energie regenerabilă