Porsche pregătește „o investiție de proporții” în România

Porsche pregătește „o investiție de proporții” în România
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 mai 2024

Marca Porsche va deschide al doilea showroom din România, primul în afara Bucureștiului, într-un complex care va cuprinde atât spațiul de expunere, cât și atelier. Lucrările de construire vor fi finalizate anul viitor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Porsche pregătește cea ce este prezentat drept „o investiție de proporții” în Cluj-Napoca, în cel de-al doilea showroom al mărcii din România. Proiectul se află în acest moment în stadiul de primire a autorizațiilor de construire, după finalizarea documentelor de proiectare.

VIDEO Românii și spaniolii au adus peste 280 de muncitori pentru un nou drum expres în România CITEȘTE ȘI VIDEO Românii și spaniolii au adus peste 280 de muncitori pentru un nou drum expres în România

„Pentru marca Porsche, această investiție de la Cluj este una strategică, în conformitate cu planurile noastre de dezvoltare și sustenabilitate în România și în regiune”, spune Alin Tapalagă, Director General al Porsche Inter Auto România. ”Ca importator Porsche în România, am împlinit anul trecut 25 de ani pe piața locală, Centrul Porsche București a împlinit 10 ani, deținem și un service autorizat în Timișoara, astfel că am considerat oportun momentul deschiderii unui al doilea Centru Porsche în țară, într-o zonă în care marca este foarte apreciată și așteptată de clienții noștri.

Noul spațiu va conține atât un showroom de prezentare, cât și un nou atelier de service.

FOTO Renault lansează versiunea de performanță a SUV-ului Rafale, de 300 CP CITEȘTE ȘI FOTO Renault lansează versiunea de performanță a SUV-ului Rafale, de 300 CP

Construită la cele mai înalte standarde, clădirea va fi una verde, durabilă, investiția fiind aliniată la standardele noastre de reducere a emisiilor și conservare a resurselor naturale, atât prin procesul de producție și prin hibridizarea și electrificarea gamei de automobile, cât și prin construirea unor showroom-uri eco-friendly.”

Lucrările vor începe în acest an, iar finalizarea este programată pentru anul 2025.

FOTO Renault lansează versiunea de performanță a SUV-ului Rafale, de 300 CP CITEȘTE ȘI FOTO Renault lansează versiunea de performanță a SUV-ului Rafale, de 300 CP

Noul showroom Porsche din Cluj va avea un showroom de prezentare de aproximativ 600 mp și un service autorizat Porsche, care va avea o suprafață de 870 mp. Spațiul va beneficia de toate facilitățile moderne și construcția va fi realizată pe baza noii identități corporative a Porsche AG.

Personalul va fi acreditat de marca Porsche, iar training-urile consilierilor de vânzări și service vor fi efectuate la producător, respectând cele mai riguroase cerințe. Personalul din service va beneficia de tot sprijinul, know-how-ul și experiența Centrului Porsche București, care efectuează lucrări electrice cu grad mare de dificultate, fiind în acest moment un Hub HV important la nivel regional în Europa Centrală și de Est.

FOTO Autoritățile pregătesc lansarea unui nou Drum Expres CITEȘTE ȘI FOTO Autoritățile pregătesc lansarea unui nou Drum Expres

Porsche are deja în Cluj-Napoca centrul de cercetare și dezvoltare Porsche Engineering, deținut de Porsche Stuttgart.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche cluj
porsche romania