Prețurile petrolului au crescut

Prețurile petrolului au crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 aug 2022

Prețurile petrolului au crescut marți cu aproximativ 2%, traderii fiind îngrijorați de faptul că reuniunea de săptămâna aceasta a producătorilor OPEC+ nu va duce la o creștere suplimentară a ofertei de țiței, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații său, inclusiv Rusia, asociere cunoscută sub numele de OPEC+, se întrunesc miercuri pentru a discuta despre volumul producției, scrie News.ro.

Criza energetică: Nimeni nu vrea să vândă curent Metrorex CITEȘTE ȘI Criza energetică: Nimeni nu vrea să vândă curent Metrorex

Două dintr-un total de opt surse au spus că va fi discutată o creștere modestă a producției. Restul au apreciat că o creștere mai mare este puțin probabilă.

OPEC+ și-a redus prognoza referitoare la un excedent pe piața petrolului în acest an cu 200.000 de barili pe zi (bpd), la 800.000 de barili pe zi, au declarat trei delegați pentru Reuters.

Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 1,65 doalari, sau 1,7%, la 101,68 dolari pe baril, până la ora 16:25 GMT (19:25 ora României). Petrolul US West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 1,60 dolari, sau 1,7%, la 95,49 dolari pe baril.

”Există mult mai multă incertitudine de data aceasta. Decizia din această săptămână ne va spune cât de unificat este încă grupul”, a declarat Craig Erlam, de la firma de brokeraj OANDA, de la reuniunea OPEC+.

Invadarea Ucrainei de către Rusia, în februarie, a alimentat îngrijorările legate de aprovizionarea mondială cu petrol și a determinat creșterea prețurilor. În martie,  prețul petrolului Brent s-a apropiat de maximul său istoric de 147,50 dolari pe baril.

Dar, având în vedere că băncile centrale majorează ratele dobânzilor pentru a lupta împotriva inflației, îngrijorările legate de încetinirea creșterii au eclipsat oferta strânsă.

Sondajele au arătat că producția fabricilor din Statele Unite, Europa și Asia a avut o evoluție modestă în iulie, deoarece cererea globală scăzută și restricțiile stricte din China privind COVID-19 au încetinit producția.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret