Prețurile petrolului au crescut cu 2%, dar la nivelul săptămânii au scăzut

Prețurile petrolului au crescut cu 2%, dar la nivelul săptămânii au scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 dec 2021

Prețurile petrolului au crescut vineri cu 2%, după ce OPEC+ a anunțat că și-ar putea revizui politica referitoare la majorările lunare ale producției, dacă cererea s-ar prăbuși din cauza restricțiilor legate de pandemia de Covid-19, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Pierderile mari înregistrate pe parcursul săptămânii au făcut încă ca ambii indici de referință să consemneze declin pentru a șasea săptămână consecutiv, pentru prima oară din noiembrie 2018, scrie News.ro.

FOTO Încălzirea unui cartier din Capitală, \ CITEȘTE ȘI FOTO Încălzirea unui cartier din Capitală, "plombată" cu un boiler pe motorină închiriat

Contractele futures pentru petrolul Brent au urcat cu 2,2%, la 71,20 dolari pe baril, în timp ce petrolul WTI, de referință pe piața americană, a avansat cu 1,7%, la 67,64 dolari pe baril.

Organizația Statelor Producătoare de Petrol (OPEC) , împreună cu Rusia și aliații lor, reuniți în OPEC+, au surprins joi piețele, când au menținut planul de a suplimenta livrările cu 400.000 de barili pe zi în ianuarie.

Dar OPEC+ a lăsat deschisă posibilitatea de a-și schimba rapid politica dacă cererea va fi afectată de măsurile de prevenire a răspândirii variantei omicron a coronavirusului.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret