Prețurile petrolului au crescut cu 2%, susținute de temerile legate de aprovizionare și de o scădere a dolarului american

Prețurile petrolului au crescut cu 2%, susținute de temerile legate de aprovizionare și de o scădere a dolarului american

Foto: dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iul 2022

Prețurile petrolului au crescut luni cu 2%, susținute de temerile legate de aprovizionare, de o scădere a dolarului american și de creșterea unor piețe de acțiuni, dar tranzacțiile au fost volatile, din cauza unor temeri că creșterea ratelor dobânzilor din SUA ar slăbi cererea de combustibil, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru țițeiul Brent pentru luna septembrie au crescut cu 1,95 dolari, sau cu 1,9%, la 105,15 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pentru țițeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au crescut cu 2 dolari, sau cu 2,1%, la 96,70 dolari pe baril, scrie News.ro.

Criza de energie din Franța închide ușile magazinelor care au pornit aerul condiționat și stinge reclamele luminoase CITEȘTE ȘI Criza de energie din Franța închide ușile magazinelor care au pornit aerul condiționat și stinge reclamele luminoase

”Un dolar american ușor mai slab și piețele de acțiuni în îmbunătățire susțin petrolul”, a spus analistul pentru piața petrolului de la UBS Giovanni Staunovo.

Contractele futuresale petrolului au fost volatile în ultimele săptămâni, presate de îngrijorarea că creșterea ratelor dobânzilor ar putea limita activitatea economică și, astfel, ar putea reduce creșterea cererii de combustibil, dar susținută de oferta strânsă, mai ales după invadarea Ucrainei de către Rusia și sancțiunile occidentale împotriva Moscovei.

”Economiile SUA și cele europene încetinesc, iar Rezerva Federală urmează să majoreze din nou ratele dobânzilor în această săptămână, traderii rămân foarte precauți”, a declarat Dennis Kissler, vicepreședinte senior pentru tranzacționare la BOK Financial.

Oficialii Fed au indicat că banca centrală a SUA va majora probabil dobânzile cu 0,75 de puncte procentuale, la întâlnirea sa din 26-27 iulie.

China, a doua cea mai mare economie din lume, a ratat cu puțin o contracție în trimestrul al doilea, în creștere cu doar 0,4% de la an la an.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret