Prețurile petrolului au crescut cu aproape 1%, revenindu-și de la minimele ultimelor două săptămâni atinse în tranzacții

Prețurile petrolului au crescut cu aproape 1%, revenindu-și de la minimele ultimelor două săptămâni atinse în tranzacții
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 sep 2023

Prețurile petrolului au crescut cu aproape 1% marți, revenindu-și dintr-o scădere la un minim al ultimelor două săptămâni atinse în timpul tranzacțiilor, deoarece așteptările privind o ofertă mai strictă au depășit îngrijorările că perspectivele economice incerte ar putea reduce cererea, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru țițeiul Brent au închis în urcare cu 67 de cenți, sau cu 0,7%, la 93,96 dolari pe baril, scrie News.ro.

CONFIRMARE Grecii de la PPC, cumpărătorii Enel România, preiau și parcul eolian românesc al rușilor de la Lukoil CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Grecii de la PPC, cumpărătorii Enel România, preiau și parcul eolian românesc al rușilor de la Lukoil

Contractele futures pentru țițeiul U.S. West Texas Intermediate au închis în urcare cu 71 de cenți, sau cu 0,8%, la 90,39 dolari pe baril.

Luni, Rusia și-a atenuat interdicția de export pentru benzină și motorină. Exporturile de produse deja acceptate de Căile Ferate Ruse și Transneft pot continua, în timp ce benzina cu mai mult sulf și combustibilul folosit pentru nave vor fi scutite de interdicție.  Dar interzicerea exporturilor de motorină și benzină de înaltă calitate rămâne în vigoare.

Aprovizionarea cu petrol rămâne restricționată, deoarece Rusia și Arabia Saudită au extins reducerile de producție până la sfârșitul anului.

”Se preconizează că oferta de petrol va fi sub cerere în viitorul apropiat și, prin urmare, orice slăbiciune, chiar dacă este îngrozitor de dificilă, nu ar trebui să dureze”, a spus Tamas Varga, analist la brokerul de petrol PVM.

Cele mai importante bănci centrale din lume, Rezerva Federală a SUA și Banca Centrală Europeană, și-au reiterat în ultimele zile angajamentul de a lupta împotriva inflației, semnalând că politica monetară strictă ar putea persista mai mult decât se anticipa anterior. Ratele mai mari ale dobânzilor încetinesc creșterea economică, ceea ce reduce cererea de petrol.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret