Prețurile petrolului au crescut cu aproximativ 3%, din cauza temerilor legate de ofertă

Prețurile petrolului au crescut cu aproximativ 3%, din cauza temerilor legate de ofertă
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 sep 2023

Prețurile petrolului au crescut cu aproximativ 3% miercuri, după ce stocurile de țiței din SUA au scăzut mai mult decât erau așteptările, amplificând îngrijorările legate de ofertă, pe fondul reducerilor de producție ale OPEC+, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru țițeiul Brent au depășit 97 dolari pe baril, urcând ulterior cu 2,55 dolari până la 96,51 dolari pe baril, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost suspendat CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost suspendat

Contractele futures pentru țițeiul (WTI) West Texas Intermediate, din SUA, au urcat cu 3,16 dolari, până la 93,54 dolari.

Ambele benchmarkuri au atins cel mai ridicat nivel din acest an în tranzacțiile intraday.

Stocurile de țiței din SUA au scăzut săptămâna trecută cu 2,2 milioane de barili, până la 416,3 milioane de barili, au arătat datele guvernamentale, în comparație cu așteptările analiștilor dintr-un sondaj Reuters, privind o scădere de 320.000 de barili.

Stocurile de țiței de la Cushing, Oklahoma, centru de stocare și punctul de livrare pentru contractele futures pentru țiței din SUA, au scăzut cu 943.000 de barili în cursul săptămânii, până la puțin sub 22 de milioane de barili, cel mai redus nivel din iulie 2022, arată datele.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret