Prețurile petrolului au crescut cu circa 2%, dar au consemnat cele mai mari scăderi procentuale din ultima lună

Prețurile petrolului au crescut cu circa 2%, dar au consemnat cele mai mari scăderi procentuale din ultima lună
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iul 2022

Prețurile petrolului au crescut vineri cu circa 2%, după ce un oficial american a declarat pentru Reuters că nu este așteptată o creștere imediată a producției de petrol din Arabia Saudită, în timp ce investitorii se întreabă dacă OPEC are spațiu pentru a crește semnificativ producția de țiței, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comentariul din timpul vizitei în Orientul Mijlociu a președintelui american Joe Biden vine într-un moment în care capacitatea neutilizată de producție a membrilor Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) este scăzută, scrie News.ro.

Slovenia plafonează prețul energiei electrice CITEȘTE ȘI Slovenia plafonează prețul energiei electrice

”O parte din sprijinul (de azi) este că toată lumea care cercetează situația saudită vede că nu mai au prea multă capacitate”, a spus John Kilduff, partener la firma Again Capital din New York.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 2,06 dolari, sau cu 2,1%, până la 101,16 dolari pe baril, în timp ce țițeiul West Texas Intermediate a crescut cu 1,81 dolari, sau cu 1,9%, la 97,59 dolari.

Contractele futures pentru petrolul Brent cu livrare în septembrie au avansat cu 2,06 dolari, sau cu 2,08%, la 101,16 dolari pe baril.

Ambii indicatori au consemnat cele mai mari scăderi săptămânale din ultima lună, determinate în mare parte de temerile de la începutul săptămânii că o recesiune globală va duce la reducerea cererii.

Prețul petrolului Brent a scăzut cu 5,5% în al treilea declin săptămânal, iar petrolul WTI cu 6,9%, în al doilea declin săptămânal.

Biden, determinat de interesele energetice și de securitate, a sosit vineri la Jeddah și era de așteptat să solicite Arabiei Saudite să pompeze mai mult petrol. Dar Statele Unite nu se așteaptă ca Arabia Saudită să stimuleze imediat producția de petrol și așteaptă rezultatul următoarei reuniuni a OPEC+ din 3 august, a declarat un oficial american pentru Reuters.

Statele Unite ar putea să-și asigure totuși angajamentul că OPEC va spori producția în lunile următoare, în speranța că va oferi un semnal pieței că aprovizionarea va veni, dacă va fi necesar.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret