Prețurile petrolului au crescut cu peste 1 dolar din cauza îngrijorărilor legate de aprovizionare

Prețurile petrolului au crescut cu peste 1 dolar din cauza îngrijorărilor legate de aprovizionare
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 feb 2024

Prețurile petrolului au crescut luni cu peste 1 dolar, deoarece cererea europeană de motorină, constrânsă de sancțiunile rusești și de întreruperile transportului maritim, a crescut prețurile într-o piață agitată, producția rafinăriilor din SUA fiind limitată de reviziile planificate, au spus analiști citați de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 1,41 dolari, sau cu 1,73%, la 83,03 USD pe baril, scrie News.ro.

Numărul prosumatorilor din România a depășit un nou prag. Județul cu cele mai multe panouri CITEȘTE ȘI Numărul prosumatorilor din România a depășit un nou prag. Județul cu cele mai multe panouri

Contractele futures pentru țițeiul West Texas Intermediate (WTI) din SUA au urcat cu 1,48 USD, sau cu 1,93%, la 77,97 USD pe baril.

”Cu toții ne uităm la motorină”, a spus John Kilduff, partener la Again Capital LLC.

O scădere a activității de rafinare din SUA și perturbările comerțului mondial au restrâns livrările de motorină în ultimele săptămâni, reducând în această lună exporturile de motorină americane, care sunt istoric ridicate.

Livrările de motorină din SUA au crescut pentru scurt timp la un maxim al ultimelor patru luni, de peste 48 de dolari pe baril, în această lună, limitând oportunitățile de arbitraj pentru a transporta combustibilul în Europa.

Un atac al rebelilor Houthi, aliniați cu Iranul, din Yemen a ratat la limită, sâmbătă, un tanc petrolier sub pavilion american, a declarat Comandamentul Central al SUA.

O altă navă lovită de rebeli săptămâna trecută a fost abandonată și a fost văzută cu scurgeri de combustibil în Marea Roșie.

Posibilele perturbări ”sunt ceea ce bântuie această piață”, a spus Kilduff.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret