Prețurile petrolului au crescut cu peste 1 dolar pe baril, din cauza îngrijorărilor legate de Gaza

Prețurile petrolului au crescut cu peste 1 dolar pe baril, din cauza îngrijorărilor legate de Gaza
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2024

Prețurile petrolului au crescut marți, deoarece piața s-a concentrat pe incertitudinea privind un potențial armistițiu în Gaza și pe unele așteptări că grupul de producători OPEC+ va extinde reducerile voluntare ale livrărilor, în martie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 1,04 dolari, sau cu 1,2%, la 83,57 dolari pe baril, scrie News.ro.

Consumul de gaze din Franța s-a prăbușit CITEȘTE ȘI Consumul de gaze din Franța s-a prăbușit

Contractele futures pentru țițeiul West Texas Intermediate (WTI)  din SUA au crescut cu 1,02 dolari, sau cu 1,3%, la 78,63 dolari pe baril.

Israelul și Hamas, precum și mediatorii din Qatar, au emis marți avertismente cu privire la progresul către un armistițiu în Gaza, după ce președintele american Joe Biden a spus că crede că s-ar putea ajunge la încetarea focului în mai puțin de o săptămână pentru a opri războiul în timpul Ramadanului.

De asemenea, au susținut prețurile petrolului și comentariile purtătorului de cuvânt al Houthi din Yemen, care a spus că operațiunile grupului în Marea Roșie se vor opri numai atunci când ”agresiunea” israeliană împotriva Gazei se va termina și asediul va fi ridicat.

Atacurile cu rachete și drone Houthi asupra transportului internațional au crescut costurile de transport al produselor energetice și au contribuit la o ofertă mai strânsă pe piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret