Prețurile petrolului au crescut cu peste 2%, deoarece temerile de recesiune din SUA s-au diminuat

Prețurile petrolului au crescut cu peste 2%, deoarece temerile de recesiune din SUA s-au diminuat
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mai 2023

Prețurile petrolului au crescut luni cu peste 2%, deoarece temerile de recesiune din SUA s-au diminuat, iar unii traderi au considerat că scăderea de trei săptămâni a cotațiilor țițeiului, din cauza îngrijorărilor legate de cerere, este exagerată, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cotația țițeiului Brent a crescut cu 1,57 dolari, sau cu 2,1%, la 76,87 dolari pe baril, scrie News.ro

FOTO Simulator de operare a mini-reactoarelor nucleare SUA, inaugurat la Politehnică în prezența inventatorului CITEȘTE ȘI FOTO Simulator de operare a mini-reactoarelor nucleare SUA, inaugurat la Politehnică în prezența inventatorului

Prețul țițeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a câștigat, de asemenea, 1,73 dolari, sau 2,4%, până la 73,07 dolari pe baril.

Un raport bun referitor la locurile de muncă din SUA, pentru luna aprilie, a ajutat vineri prețurile petrolului să crească cu aproximativ 4%, chiar dacă soliditatea pieței muncii ar putea obliga Rezerva Federală să mențină ratele dobânzilor mai ridicate pentru mai mult timp.

Petrolul Brent a terminat săptămâna trecută cu o scădere de aproximativ 5,3%, în timp ce țițeiul american a scăzut cu 7,1%, chiar și după revenirea de vineri a prețurilor.

Ambele valori de referință au scăzut timp de trei săptămâni la rând, pentru prima dată din noiembrie.

”Redresarea prețurilor petrolului (luni) urmează revenirii acțiunilor companiilor din sectorul energiei pe Wall Street, vinerea trecută, după ce SUA au raportat date puternice privind locurile de muncă, care au atenuat îngrijorările legate de o recesiune economică iminentă”, a declarat analistul CMC Markets Tina Teng.

Preocupările bancare au afectat recent piața, după prăbușirea a trei mari bănci regionale. Totuși, luni, acțiunile băncilor regionale au continuat creșterile, după revenirea de vineri.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret