Prețurile petrolului au crescut cu peste 3%

Prețurile petrolului au crescut cu peste 3%
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iun 2023

Prețurile petrolului au scăzut luni cu peste 3%, la minimele mai multor săptămâni, deoarece analiștii au evidențiat creșterea ofertei globale și îngrijorările cu privire la creșterea cererii chiar înaintea datelor cheie despre inflație și a unei reuniuni a Rezervei Federale din SUA, de la sfârșitul acestei săptămâni, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 2,49 dolari, sau cu 3,3%, la 72,30 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pentru țițeiul West Texas Intermediate au scăzut cu 2,61 dolari, sau cu 3,7%, la 67,56 dolari pe baril, scrie News.ro.

Tranzacție - Cea mai mare achiziție din istoria Nasdaq CITEȘTE ȘI Tranzacție - Cea mai mare achiziție din istoria Nasdaq

Goldman Sachs și-a redus previziunile privind prețul petrolului ca urmare a livrărilor peste așteptări din Rusia și Iran.

Prețul anticipat de băncă pentru decembrie este acum la 86 de dolari pe baril în cazul Brent, în scădere de la 95 de dolari, și la 81 de dolari pe baril pentru WTI, în scădere de la 89 de dolari.

”Goldman, care a capitulat cu privire la prognoza optimistă a prețurilor, pare să fi fost catalizatorul care declanșat astăzi vânzările”, a declarat analistul Kpler Matt Smith.

Revizuirea vine la începutul unei săptămâni aglomerate pentru Rezerva Federală din SUA, care se întrunește miercuri și este de așteptat să lase ratele dobânzilor neschimbate pentru această lună.

Cu toate acestea, investitorii sunt îngrijorați de faptul că creșterile dobânzilorr ar putea fi reluate luna viitoare, a declarat analistul UBS Robert Yawger.

Creșterile de dobânzi ale Fed au întărit dolarul, făcând mărfurile denominate în moneda americană mai scumpe pentru deținătorii de alte valute și influențând prețurile.

De asemenea, cererea de petrol nu a arătat încă semnele unei redresări puternice în China, principalul importator de țiței și produse rafinate.

Acest lucru poate duce la revizuiri în scădere ale previziunilor privind cererea ale Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol și Agenției Internaționale pentru Energie, care vor publica marți actualizări lunare ale pieței.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret