JPMorgan Bank va plăti 290 de milioane de dolari presupuselor victime ale lui Jeffrey Epstein

JPMorgan Bank va plăti 290 de milioane de dolari presupuselor victime ale lui Jeffrey Epstein

Epstein

Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2023

Banca americană JPMorgan Chase va plăti 290 de milioane de dolari presupuselor victime ale finanțatorului decedat Jeffrey Epstein, acuzat de exploatare sexuală a minorelor, în baza unui acord anunțat luni care evită un proces mediatic, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Suma, anunțată inițial de Wall Street Journal, a fost confirmată AFP de unul dintre avocații victimelor, David Boies, arată Agerpres.

Nigeria, decizie în premieră împotriva Binance CITEȘTE ȘI Nigeria, decizie în premieră împotriva Binance

"Părțile estimează că acest acord (care nu a fost încă validat de către un judecător) este în interesul tuturor, în special al victimelor care au supraviețuit abuzurilor teribile comise de Epstein", se arată într-un comunicat comun adresat băncii și presupuselor victime.

Acțiunea inițiată în 2022 de o femeie, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, a acuzat banca JPMorgan Chase că i-a facilitat acțiunile lui Jeffrey Epstein, permițându-i să-și finanțeze activitățile, acuzațiile fiind respinse de bancă.

VIDEO PROFIT LIVE Gabriela Folcuț, director executiv ARB, despre ordinele emise recent de ANPC referitor la calculul ratelor: S-a produs o eroare destul de gravă. Nu e logică metoda pe care ANPC a avansat-o. Cred că instanțele vor tranșa foarte rapid subi CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Gabriela Folcuț, director executiv ARB, despre ordinele emise recent de ANPC referitor la calculul ratelor: S-a produs o eroare destul de gravă. Nu e logică metoda pe care ANPC a avansat-o. Cred că instanțele vor tranșa foarte rapid subi

Finanțatorul, a cărui origine a averii este dubioasă , a fost client al JPMorgan Chase între 1998 și 2013, înainte ca stabilimentul să decidă în cele din urmă să rupă relația lor comercială.

Jeffrey Epstein a fost condamnat în 2008 la o pedeapsă cu închisoarea de 13 luni pentru că a condus tinere la prostituție în Florida, conform unui acord secret cu un procuror care i-a permis să scape de urmărirea penală federală.

 

Investitorul în fonduri speculative Jeffrey Epstein, acuzat de trafic sexual implicând zeci de minore, a fost găsit mort în celulă, în urmă cu peste doi ani, într-o închisoare din Manhattan.

Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare CITEȘTE ȘI Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare

Epstein, care avea 66 de ani, s-a spânzurat în celula sa și a fost găsit de gărzi.

Acuzațiile vizează fapte petrecute în perioada 2002-2005 și au fost formulate la mai bine de un deceniu după ce Epstein a pledat vinovat la acuzații de prostituție în statul Florida.

Judecătorul federal Richard Berman din Manhattan, care i-a respins eliberarea pe cauțiune, a subliniat că Guvernul a arătat în mod clar că Epstein reprezintă un pericol la adresa comunității în cazul unei eliberăripână la proces.

viewscnt
Afla mai multe despre
sinucidere
epstein
abuz