Prețurile petrolului au crescut până la maximul ultimelor nouă luni

Prețurile petrolului au crescut până la maximul ultimelor nouă luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 sep 2023

Prețurile petrolului au crescut cu aproximativ 1%, până la maximul ultimelor nouă luni, din cauza creșterii contractelor futures pentru motorină în SUA și a îngrijorărilor legate de aprovizionarea cu petrol, după ce Arabia Saudită și Rusia au extins reducerile voluntare ale producției în această săptămână, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 76 de cenți, sau cu 0,9%, până la 90,68 dolari pe baril, scrie News.ro.

Contracte PNRR în energie: Un antreprenor britanic fost europarlamentar până la Brexit primește subvenție de stat UE de 75 milioane lei pentru un parc fotovoltaic CITEȘTE ȘI Contracte PNRR în energie: Un antreprenor britanic fost europarlamentar până la Brexit primește subvenție de stat UE de 75 milioane lei pentru un parc fotovoltaic

Cotația țițeiului american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 67 de cenți, sau cu 0,8%, la 87,54 dolari pe baril.

Ambele benchmarkuri pentru țiței au rămas supracumpărate din punct de vedere tehnic pentru a șasea zi consecutiv, petrolul Brent închizând la cel mai ridicat nivel din 16 noiembrie și WTI din 11 noiembrie.

Pe ansamblul săptămânii, ambele benchmarkuri au crescut cu aproximativ 3% după ce petrolul Brent a câștigat aproximativ 5% săptămâna trecută, iar WTI aproximativ 7% săptămâna trecută.

În această săptămână, Arabia Saudită și Rusia și-au extins reducerile voluntare ale livrărilor cu 1,3 milioane de barili pe zi (bpd) până la sfârșitul anului.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret