Prețurile petrolului au scăzut

Prețurile petrolului au scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 ian 2023

Prețurile petrolului au scăzut marți cu 4%, în tranzacții volatile, presate de datele slabe referitoare la cererea din China, de perspectivele economice negative la nivel mondial și de un dolar american mai puternic, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru petrolul Brent cu livrare în martie au scăzut cu 3,81 dolari, sau cu 4,4%, la 82,10 dolari pe baril, acesta fiind cel mai mare declin zilnic din mai mult de trei luni, scrie News.ro.

Dacia a anunțat prețurile pentru Jogger Hybrid în România CITEȘTE ȘI Dacia a anunțat prețurile pentru Jogger Hybrid în România

Prețul țițeiului american a scăzut cu 3,33 dolari, până la 76,93 dolari pe baril, sau cu 4,1%, cea mai mare scădere din mai mult de o lună.

Ambele valori de referință au crescut cu 1 dolar pe baril la începutul sesiunii.

”Există o mulțime de motive de îngrijorare aici, situația Covid-19 din China și teama de recesiune în viitorul apropiat pun presiune asupra piețelor”, a spus Robert Yawger, analist la Mizuho.

Guvernul chinez a crescut cotele de export pentru produse petroliere rafinate, în primul lot pentru 2023. Traderii au atribuit creșterea așteptărilor privind cererea internă slabă, deoarece cel mai mare importator de țiței din lume continuă să se lupte cu valuri de infecții.

Activitatea fabricilor din China s-a redus, de asemenea, în decembrie, deoarece creșterea infecțiilor a perturbat producția și a afectat cererea, după ce Beijingul a eliminat în mare măsură restricțiile anti-Covid.

Directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, a declarat duminică că economiile Statelor Unite, Europei și Chinei încetinesc simultan, făcând ca 2023 să fie mai greu decât 2022 pentru economia globală.

Dolarul a înregistrat marți cea mai mare creștere de o zi în mai mult de două săptămâni. Un dolar mai puternic poate reduce cererea de petrol, deoarece mărfurile denominate în dolari devin mai scumpe pentru deținătorii de alte valute.

Miercuri, piața va analiza minutele reuniunii de politică monetară a Rezervei Federale din decembrie. Fed a majorat ratele dobânzilor cu 0,50 de puncte procentuale, în decembrie, după patru creșteri consecutive de 0,75 de puncte procentuale fiecare.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret