Prețurile petrolului au scăzut cu 1 dolar pe baril, în urma creșterii stocurilor de țiței din SUA

Prețurile petrolului au scăzut cu 1 dolar pe baril, în urma creșterii stocurilor de țiței din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 feb 2024

Prețurile petrolului au scăzut miercuri cu 1 dolar pe baril în urma creșterii stocurilor de țiței din SUA, influențând mai mult piața decât prognoza OPEC privind creșterea solidă a cererii, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 1,01 USD pe baril, sau cu 1,2%, la 81,76 USD pe baril, scrie News.ro.

Cum văd americanii extinderea geostrategică a companiei grecești de electricitate PPC. De unde se va aproviziona cu GNL filiala din România CITEȘTE ȘI Cum văd americanii extinderea geostrategică a companiei grecești de electricitate PPC. De unde se va aproviziona cu GNL filiala din România

Contractele futures pentru țițeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au pierdut 94 de cenți, sau 1,2%, la 76,93 USD pe baril.

Stocurile de țiței din SUA au crescut cu 12 milioane de barili, până la 439,5 milioane de barili, săptămâna trecută, a declarat Administrația pentru Informații în Energie, depășind cu mult așteptările analiștilor într-un sondaj Reuters, privind o creștere de 2,6 milioane de barili, deoarece rafinarea a scăzut la cel mai redus nivel din decembrie 2022.

”Rata de utilizare a rafinăriilor este un pseudo-dezastru, în scădere timp de patru până la cinci săptămâni la rând, la sfârșitul iernii”, a spus Bob Yawger, directorul pentru contracte futures în energie la Mizuho, adăugând că rafinăriile au menținut activitatea lentă chiar și după ce au ieșit dintr-un îngheț profund, care a împiedicat operațiunile luna trecută.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret