Prețurile petrolului au scăzut cu mai mult de 2 dolari pe baril

Prețurile petrolului au scăzut cu mai mult de 2 dolari pe baril
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 oct 2023

Prețurile petrolului au scăzut joi cu mai mult de 2 dolari pe baril, deoarece temerile legate de un conflict mai larg din Orientul Mijlociu s-au diminuat, în același timp în care cererea din SUA a dat semne de slăbire, transmite Reuers.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 2,28 dolari, sau cu 2,53%, la 87,85 dolari pe baril, după ce au urcat cu aproape 2% miercuri.

OMV Petrom s-a delistat oficial de la Londra CITEȘTE ȘI OMV Petrom s-a delistat oficial de la Londra

Contractele futures pentru țițeiul U.S. West Texas Intermediate au scăzut cu 2,10 dolari, sau cu 2,41%, până la 83,29 dolari pe baril, scrie News.ro.

Temerile unei contagiuni care ar afecta livrările globale de țiței, din conflictul dintre Israel și gruparea militantă palestiniană Hamas, care ar putea implica Iranul și aliații săi din regiune, au susținut prețurile petrolului în ultimele săptămâni. Acele griji s-au atenuat joi la prânz.

”Prima de securitate pe care o plătim de la începutul lunii pare să se dezumfle”, a declarat John Kilduff, partener la Again Capital.

Statele Unite și alte țări îndeamnă Israelul să amâne o invazie completă a Gaza, care este zguduită de aproape trei săptămâni de bombardamente israeliene, declanșate după o serie de ucideri în masă în sudul Israelului de către Hamas, susținută de Iran.

Îngrijorările legate de economia globală în general au afectat și prețurile. Randamentele Trezoreriei americane s-au îndreptat din nou spre 5%, joi, trăgând acțiunile din întreaga lume la minimele mai multor luni.

Economia Statelor Unite a crescut însă în cel mai rapid ritm din aproape doi ani în trimestrul al treilea, au arătat datele publicate joi, mărind așteptările că Rezerva Federală va menține ratele dobânzilor ridicate pentru mai mult timp.

O creștere a stocurilor de țiței din SUA în ultima săptămână a indicat o cerere mai slabă. Stocurile au crescut cu 1,4 milioane de barili, până la 421,1 milioane de barili, potrivit Energy Information Administration (EIA), depășind un câștig de 240.000 de barili așteptat de analiști dintr-un sondaj Reuters. Datele urmează unei scăderi surprinzătoare în această lună a datelor privind activitatea de afaceri din zona euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret