Prețurile petrolului au scăzut cu mai mult de 3% din cauza reducerilor drastice de prețuri ale Arabiei Saudite

Prețurile petrolului au scăzut cu mai mult de 3% din cauza reducerilor drastice de prețuri ale Arabiei Saudite
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 ian 2024

Prețurile petrolului au scăzut luni cu mai mult de 3% din cauza reducerilor drastice ale prețurilor din partea principalului exportator Arabia Saudită și a creșterii producției OPEC, care au compensat preocupările legate de aprovizionare generate de escaladarea tensiunilor geopolitice din Orientul Mijlociu, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cotația țițeiului Brent a scăzut cu 2,63 dolari, sau cu 3,3%, până la 76,13 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pentru țițeiul american West Texas Intermediate au pierdut 2,94 dolari, sau 4%, până la 70,87 dolari pe baril, scrie News.ro.

Consiliul Concurenței anunță că a identificat bariere în racordarea clienților casnici la rețelele de distribuție a energiei electrice CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței anunță că a identificat bariere în racordarea clienților casnici la rețelele de distribuție a energiei electrice

Ambele contracte au urcat cu peste 2% în prima săptămână a anului 2024 pe fondul intensificării riscului geopolitic în Orientul Mijlociu, după atacurile rebelilor Houthi din Yemen asupra navelor din Marea Roșie.

Duminică, oferta în creștere și concurența cu producătorii rivali au determinat Arabia Saudită să reducă prețul oficial de vânzare (OSP) din februarie al petrolului său emblematic Arab Light către Asia la cel mai redus nivel din ultimele 27 de luni.

”Acest lucru ridică îngrijorări cu privire la cererea din China și, de asemenea, la nivel mondial”, a spus Phil Flynn, analist al Price Futures Group.

​ Un sondaj Reuters de vineri a constatat că producția de petrol a OPEC a crescut în decembrie, deoarece creșterile din Irak, Angola și Nigeria au compensat reducerile continue din partea Arabiei Saudite și a altor membri ai alianței mai largi OPEC+.

Creșterea a venit înainte de noi reduceri ale producției OPEC+ în 2024 și de ieșirea Angolei din OPEC, care urmează să scadă producția și cota de piață a organizației, în ianuarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret