Prețurile petrolului au scăzut cu peste 3 dolari

Prețurile petrolului au scăzut cu peste 3 dolari
scris 26 mai 2023

Prețurile petrolului au scăzut cu peste 3 dolari în timpul tranzacțiilor de joi, după ce viceprim-ministrul rus Alexander Novak a minimizat perspectiva unor noi reduceri de producție OPEC+ la întâlnirea sa de săptămâna viitoare, transmite Reuters.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 2,85 dolari, sau cu 3,6%, până la 75,51 dolari pe baril, scrie News.ro.

Guvernul a amânat pentru a doua oară la rând prelungirea a 9 concesiuni OMV Petrom, din care 2 cu descoperiri noi de țiței. Precedenta prelungire a ajuns în instanță CITEȘTE ȘI Guvernul a amânat pentru a doua oară la rând prelungirea a 9 concesiuni OMV Petrom, din care 2 cu descoperiri noi de țiței. Precedenta prelungire a ajuns în instanță

Prețul țițeiului american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 2,99 dolari, sau cu 4%, la 71,35 dolari.

La nivelul scăzut al sesiunii, ambele benchmark-uri au pierdut peste 3 dolari.

Prețurile petrolului au început să scadă după ce Novak a fost citat spunând că nu crede că sunt probabile reduceri suplimentare ale OPEC+.

”Nu cred că vor fi pași noi, pentru că în urmă cu doar o lună au fost luate anumite decizii privind reducerea voluntară a producției de petrol de către unele țări...”, a declarat Novak, citat de ziarul Izvestia.

În ultimele zile, producătorii de top din OPEC+ au transmis o serie de mesaje contradictorii cu privire la viitoarele mișcări ale politicii petroliere, ceea ce face dificilă prezicerea rezultatului următoarei întâlniri.

Marți, prețurile petrolului au fost susținute atunci când ministrul Energiei al Arabiei Saudite a avertizat că vânzătorii în lipsă care pariază că prețul petrolului va scădea ar trebui ”să ai grijă” la probleme.

Unii investitori au considerat acest lucru ca pe un semnal că OPEC+, Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și aliații, inclusiv Rusia, ar putea lua în considerare reduceri suplimentare de producție la o întâlnire din 4 iunie.

DECIZIE Statul român rămâne acționar la Enel CITEȘTE ȘI DECIZIE Statul român rămâne acționar la Enel

”Producătorii OPEC+ se confruntă acum cu ”durerea””, a spus John Kilduff, partener la Again Capital LLC din New York.

Cu doar o săptămână înainte de comentariul prințului Abdulaziz, președintele rus Vladimir Putin a spus că reducerile producției de petrol sunt necesare pentru a menține un anumit nivel al prețurilor.

Incertitudinea cu privire la plafonul datoriei SUA a afectat, de asemenea, prețurile și a făcut ca acțiunile să scadă joi.

S-au făcut unele progrese, dar mai multe probleme au rămas nerezolvate în cadrul negocierilor, a declarat joi președintele Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy, în timp ce termenul limită se apropie pentru a ridica limita de împrumut de 31.400 miliarde de dolari a guvernului federal, în caz contrar economia SUA riscă să intre în incapacitate de plată a datoriilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret