Prețurile petrolului au scăzut cu peste 4%, ca efect al detensionării conflictului dintre SUA și Iran

Prețurile petrolului au scăzut cu peste 4%, ca efect al detensionării conflictului dintre SUA și Iran
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 ian 2020

Prețurile petrolului au scăzut miercuri cu peste 4%, ca efect al detensionării conflictului dintre Statele Unite și Iran, inversând creșterea la cel mai ridicat nivel din ultimele patru luni înregistrată la începutul tranzacțiilor, în urma atacului iranian cu rachete împotriva forțelor americane din Irak, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețurile au scăzut după ce a devenit evident că atacul cu rachete nu a afectat instalațiile petroliere, iar presiunile asupra prețurilor au fost amplificate de creșterea surprinzătoare a stocurilor de ției din Statele Unite, scrie News.ro.

Președintele american Donald Trump a declarat că Statele Unite nu trebuie să folosească în mod necesar forța militară împotriva Iranului, încercând să detensioneze criza provocată de uciderea generalului iranian Qassem Soleimani.

După confirmarea către Profit.ro, Exxon Mobil reiterează că negociază ieșirea din proiectul Neptun Deep și spune că încă nu a găsit un cumpărător CITEȘTE ȘI După confirmarea către Profit.ro, Exxon Mobil reiterează că negociază ieșirea din proiectul Neptun Deep și spune că încă nu a găsit un cumpărător

”Faptul că avem echipamente militare și o armată extraordinare...nu înseamnă că trebuie să le și folosim”, a afirmat Trump într-o declarație la Casa Albă, notând că Iranul pare să se retragă și că nu au fost loviți americani în atac.

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 2,86 dolari, respectiv cu 4,2%, la 65,41 dolari pe baril.

Cotația petrolului amrican WTI a coborât cu 3,08 dolari, respectiv cu 4,9%, la 59,62 dolari pe baril. Maximul ședinței, de 65,65 dolari pe baril, a fost cel mi ridicat nivel atins de la sfârșitul lunii aprilie.

Administrația pentru Informații în Domeniul Energiei a SUA a anunțat că stocurile de țiței au urcat cu 1,2 milioane de barili, săptămâna trecută, în timp ce analiștii anticipau un declin de 2,6 milioane de barili.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
sua
iran