Prețurile petrolului au scăzut din cauza declinului record al PIB-ului SUA și a sugestiei președintelui Trump de a amâna alegerile prezidențiale din noiembrie

Prețurile petrolului au scăzut din cauza declinului record al PIB-ului SUA și a sugestiei președintelui Trump de a amâna alegerile prezidențiale din noiembrie
scris 31 iul 2020

Prețurile petrolului au scăzut joi, în urma datelor referitoare la declinul record al economiei Statelor Unite în trimestrul al doilea și a sugestiei președintelui Donald Trump de amânare a alegerilor prezidențiale care trebuie să aibă loc pe 3 noiembrie, transmite Reuters.

Investitorii au vândut active considerate riscante, în urma unui tweet al lui Donald Trump în care acesta a pus problema amânării alegerilor, scrie News.ro.

Data alegerilor prezidențiale este inclusă în Constituția SUA, dar remarcile lui Trump sunt văzute drept un atac la integritatea viitoarelor alegeri, ceea ce îngrijorează investitorii.

Secretul cumpărării RAFO Onești: Gruia Stoica și Vasile Didilă au preluat mai întâi creanța de sute de milioane de lei a magnatului rus Goldovski asupra rafinăriei CITEȘTE ȘI Secretul cumpărării RAFO Onești: Gruia Stoica și Vasile Didilă au preluat mai întâi creanța de sute de milioane de lei a magnatului rus Goldovski asupra rafinăriei

Contractele futures pentru petrolul american West Texas Intermediate (WTI) au închis în declin cu 1,35 dolari, sau cu 3,3%, la 39,92 dolari pe baril, după ce în timpul tranzacțiilor au coborât cu până la 5%.

Contractele futures pentru petrolul Brent, care expiră vineri, au coborât cu 81 de cenți, sau cu 1,9%, la 42,94 dolari pe baril.

”Există potențialul unor incertitudini politice serioase în Statele Unite, dacă data alegerilor americane va fi contestată”, a declarat John Kilduff, partener la firma Again Capital din New York.

PIB-ul american a scăzut cu 32,9% în termeni anuali, cel mai grav declin al producției de când guvernul înregistrează astfel de date, în 1947. În plus, solicitările săptămânale pentru indemnizații de șomaj au crescut, semn că înrăutățirea epidemiei de coronavirus în mari părți ale țării are impact asupra economiei.

Numărul deceselor provocate de Covid-19 în SUA a depășit 150.000, în timp ce Brazilia, unde are loc a doua cea mai gravă epidemie de coronavirus, raportează recorduri zilnice de cazuri și decese. Și în Australia numărul cazurilor noi de infectări a atins joi un nivel record.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret
sua