Prețurile petrolului au scăzut din cauza îngrijorării provocate de restricțiile legate de Covid-19 din China

Prețurile petrolului au scăzut din cauza îngrijorării provocate de restricțiile legate de Covid-19 din China
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mai 2022

Prețurile petrolului au scăzut cu 2%, din cauza îngrijorării provocate de restricțiile legate de Covid-19 din China, care au avut un impact mai mare decât sprijinul statelor Uniunii Europene pentru un posibil embargo asupra petrolului rusesc, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Beijingul, care raportează zilnic zeci de cazuri noi de Covid-19, testează în masă locuitorii pentru a evita o izolare similară cu cea impusă în Shanghai în ultima lună, scrie News.ro.

VIDEO Contractul Romgaz cu ExxonMobil pentru gazele din Marea Neagră, tranzacția cea mai importantă din istoria companiei românești, a fost semnat CITEȘTE ȘI VIDEO Contractul Romgaz cu ExxonMobil pentru gazele din Marea Neagră, tranzacția cea mai importantă din istoria companiei românești, a fost semnat

Restaurantele capitalei au fost închise, ca și unele blocuri de apartamente.

Prețul țițeiului Brent a scăzut cu 2,04 dolari sau cu 1,9%, la 105,54 dolari pe baril, la ora 17:18 GMT (20:18 ora României).

Cotația țițeiului West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața americană, a scăzut cu 2,06 dolari, sau cu 2%, la 103,11 dolari pe baril.

”Există îngrijorări reale cu privire la faptul dacă cererea chineză, care este un factor uriaș în cererea globală, va rămâne puternică în 2022”, a declarat Gary Cunningham, director la Tradition Energy.

Totuși, prețul petrolulului rămâne ridicat, după ce invadarea Ucrainei de către Moscova a exacerbat îngrijorările privind aprovizionarea.

Prețul petrolului Brent a ajuns la 139 de dolari în martie, cel mai ridicat nivel din 2008.

Uniunea Europeană lucrează la a șasea rundă de sancțiuni împotriva Rusiei din cauza războiului din Ucraina, ceea ce susține prețul petrolului.

Oficiali ai UEau declarat că președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, urmează să precizeze sancțiunile propuse miercuri și că acestea vor include o interdicție a importurilor de petrol rusesc, care să fie pusă în aplicare până la sfârșitul acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret