Prețurile petrolului au scăzut, după ce au crescut timp de trei săptămâni

Prețurile petrolului au scăzut, după ce au crescut timp de trei săptămâni
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 apr 2023

Prețurile petrolului au scăzut luni, după ce au crescut timp de trei săptămâni consecutive, deoarece îngrijorarea cu privire la creșterea în continuare a dobânzilor, care ar putea reduce cererea, a compensat perspectiva unei piețe mai strânse din cauza reducerilor de producție ale producătorilor din cadrul OPEC+, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dolarul american a crescut după ce datele privind locurile de muncă din SUA au indicat o piață a forței de muncă strânsă, sporind așteptările privind o nouă majorare a dobânzii cheie a Rezervei Federale, scrie News.ro.

VIDEO PROFIT LIVE Mircea Matei, Director General Villa Vinèa: Vrem să ne extindem crama cu 30-40%, investiție de circa 1,4 milioane de euro CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Mircea Matei, Director General Villa Vinèa: Vrem să ne extindem crama cu 30-40%, investiție de circa 1,4 milioane de euro

Un dolar puternic face petrolul mai scump pentru deținătorii de alte valute și poate afecta cererea.

Prețu țițeiului Brent a scăzut cu 54 de cenți, sau cu 0,6%, la 84,58 dolari pe baril, în timpul tranzacțiilor declinul fiind de 1 dolari.

Cotația petrolului U.S. West Texas Intermediate a scăzut, de asemenea, cu 54 de cenți, sau cu 0,7%, la 80,16 dolari pe baril.

”Așteptăm ca tranzacțiile din această săptămână să fie puternic influențate de datele despre inflație de miercuri și joi, care probabil vor reînvia spectrul ratelor mai mari ale dobânzilor, care ar putea întări dolarul american”, a declarat Jim Ritterbusch, președintele Ritterbusch and Associates din Galena, Illinois.

Prețul țițeiului a crescut săptămâna trecută cu mai mult de 6%, după ce OPEC+, Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații săi, inclusiv Rusia, au surprins piața cu o nouă rundă de reduceri de producție, în vigoare începând din mai.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret