Câți clienți europeni ai Gazprom plătesc gazele rusești în ruble

Câți clienți europeni ai Gazprom plătesc gazele rusești în ruble
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 27 apr 2022

Un număr de 4 clienți europeni ai gigantului rus de stat producător de gaze naturale Gazprom au plătit deja în ruble gazele rusești cumpărate, în acord cu noile reglementări impuse de la 1 aprilie prin decret de către președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a declarat pentru Bloomberg o sursă apropiată Gazprom.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania rusă a suspendat de astăzi fluxurile de gaze către Polonia și Bulgaria, după ce cele două țări au refuzat să plătească în monedă rusească.

Premieră în ultimii 6 ani: Împrumuturile firmelor depășesc creditele populației. Creditul privat și-a accelerat creșterea în martie. Depozitele, în scădere CITEȘTE ȘI Premieră în ultimii 6 ani: Împrumuturile firmelor depășesc creditele populației. Creditul privat și-a accelerat creșterea în martie. Depozitele, în scădere

Potrivit Bloomberg, chiar dacă și alți clienți europeni vor refuza să respecte decretul lui Putin, este puțin probabil ca Gazprom să le întrerupă furnizarea până în a doua jumătate a lunii mai, când este programată următoarea scadență de plată pentru cele mai multe dintre contractele în vigoare.

De asemenea, un număr de 10 companii europene și-au deschis deja conturi la Gazprombank pentru a schimba în ruble sumele în dolari sau euro pe care le datorează Gazprom pentru gazele livrate, a mai afirmat sursa citată.

viewscnt
Afla mai multe despre
importuri gaze rusia
taiere gaze rusia
invazie rusia ucraina
importuri lng qatar