Prețurile petrolului au scăzut joi cu 5%, la cel mai redus nivel din peste un an

Prețurile petrolului au scăzut joi cu 5%, la cel mai redus nivel din peste un an
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 dec 2018

Prețurile petrolului au scăzut joi cu circa 5%, la cel mai redus nivel din peste un an, din cauza îngrijorărilor legate de oferta excedentară și a perspectiva cererii, piețele de capital fiind afectate de majorarea dobânzilor în Statele Unite, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cotația petrolului Brent a scăzut cu 2,89 dolari, respectiv cu 5,05%, la 54,35 de dolari pe baril. Prețul petrolului WTI, de referință pe piața americană, a coborât cu 2,29 de dolari, respectiv cu 4,75%, la 45,88 dolari pe baril, scrie News.ro

În timpul tranzacțiilor, prețul petrolului Brent a atins un minim de 54,28 de dolari pe baril, cel mai scăzut nivel de la jumătatea lunii septembrie 2017, iar petrolul WTI 45,67 dolari pe baril, cel mai scăzut nivel de la sfârșitul lui august 2017.

GRAFIC Ideile Guvernului generează unul din cele mai violente episoade de vânzări din istoria de peste 20 de ani a bursei moderne. Într-o singură zi, toate câștigurile din acest an s-au evaporat. \ CITEȘTE ȘI GRAFIC Ideile Guvernului generează unul din cele mai violente episoade de vânzări din istoria de peste 20 de ani a bursei moderne. Într-o singură zi, toate câștigurile din acest an s-au evaporat. "Blocați economia!"

Piețele de capital au scăzut joi, la nivel mondial, după ce Rezerva Federală a Statelor Unite a majorat miercuri dobânzile și a menținut majoritatea estimărilor privind creșterea dobânzilor în următorii doi ani, anulând speranțele investitorilor într-o politică monetară mai relaxată.

OPEC și alți producători de petrol, între care și Rusia, au convenit în această lună să reducă livrările de țiței cu 1,2 milioane de barili de petrol pe zi, pentru reducerea ofertei și susținerea prețurilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
preturi