Prețurile petrolului au scăzut pentru a patra ședință consecutiv. În atenție este cererea din SUA

Prețurile petrolului au scăzut pentru a patra ședință consecutiv. În atenție este cererea din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2024

Prețurile petrolului au scăzut pentru a patra sesiune consecutivă, în condițiile în care perspectiva unor rate mai mari ale dobânzilor din SUA a stârnit îngrijorări cu privire la creșterea cererii pe cea mai mare piață de petrol din lume, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 45 de cenți, sau cu 0,6%, la 81,45 dolari pe baril. Contractele futures pentru țițeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au fost cu 57 de cenți, sau cu 0,7%, la 77 de dolari pe baril.

FOTO Corespondență de la Atena – Șefi de mari companii energetice din UE promovează ″întoarcerea la popor″ înainte de alegerile europarlamentare CITEȘTE ȘI FOTO Corespondență de la Atena – Șefi de mari companii energetice din UE promovează ″întoarcerea la popor″ înainte de alegerile europarlamentare

Datele S&P Global au arătat o accelerare a activității de afaceri în SUA în această lună, dar producătorii au raportat și o creștere a prețurilor pentru o serie de achiziții, sugerând o creștere a inflației mărfurilor în lunile următoare, scrie News.ro.

Minutele de miercuri de la cea mai recentă întâlnire de politică monetară a Rezervei Federale din SUA au arătat că factorii de decizie au îndoieli dacă ratele dobânzilor actuale sunt suficient de mari pentru a controla inflația persistentă.

Ratele ridicate ale dobânzilor cresc costul împrumuturilor, ceea ce poate încetini activitatea economică și poate diminua cererea de petrol. De asemenea, cântărind pe piață, stocurile de țiței din SUA au crescut cu 1,8 milioane de barili săptămâna trecută, potrivit Energy Information Administration, în comparație cu o extragere estimată de 2,5 milioane de barili.

Cu toate acestea, EIA a raportat, de asemenea, că cererea de benzină din SUA este cea mai ridicată din noiembrie, oferind un anumit sprijin piețelor de energie.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret