Prețurile petrolului au scăzut puternic, din cauza datelor privind producția prelucrătoare din SUA și a tensiunilor comerciale

Prețurile petrolului au scăzut puternic, din cauza datelor privind producția prelucrătoare din SUA și a tensiunilor comerciale
scris 4 sep 2019

Prețurile petrolului au scăzut puternic marți, iar pe pe piața americană declinul a fost de peste 3%, din cauza datelor nefavorabile referitoare la industria prelucrătoare din Statele Unite și a tensiunilor comerciale dintre SUA și China, care au influențat negativ încrederea investitorilor, transmite Reuters.

Cotația petrolului american WTI a scăzut cu 1,91 dolari, respectiv cu 3,5%, la 53,19 dolari pe baril, iar pe parcursul tranzacțiilor a atins un minim de 52,84 dolari pe baril, cel mai redus nivel din 9 august, scrie News.ro.

Prețul petrolului Brent a coborât cu 1,15 dolari, la 57,51 dolari pe baril. În timpul tranzacțiilor, petrolul Brent a scăzut la 57.23 dolari pe baril, la rândul său cel mai redus nivel atins după 9 august.

Google lansează Android 10 CITEȘTE ȘI Google lansează Android 10

Pierderile s-au accentuat în urma datelor care au arătat că activitățile din industria prelucrătoare americană s-au contractat în august pentru prima oară în ultimii trei ani. Comenzile noi și angajările au scăzut pe fondul impactului tensiunilor comerciale asupra încrederii oamenilor de afaceri.

Datele din Statele Unite au venit după date separate care au arătat că activitățile din industria prelucrătoare din zona euro s-au contractat în august pentru a șaptea lună consecutiv.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
petrol
sua