Prețurile petrolului au scăzut sub 30 de dolari pe baril

Prețurile petrolului au scăzut sub 30 de dolari pe baril
scris 17 mar 2020

Prețurile petrolului au scăzut luni sub 30 de dolari pe baril, pe fondul agravării epidemiei de coronavirus, amplificând temerile că restricțiile impuse de guverne pentru a ține sub control răbândirea îmbolnăvirilor vor provoca o recesiune globală, transmite Reuters.

Producătorii majori de petrol Arabia Saudită și Rusia nu au reușit să cadă de acord asupra unui plan de reducere a livrărilor, în contextul în care declinul activităților economice distruge cererea, și au început un război al prețurilor, scrie News.ro.

EXCLUSIV Marile lanțuri de restaurante din România încep să închidă. City Grill oprește 4 restaurante, după ce numărul de clienți din local a scăzut de 4 ori pe fondul coronavirus. Livrările s-au triplat CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Marile lanțuri de restaurante din România încep să închidă. City Grill oprește 4 restaurante, după ce numărul de clienți din local a scăzut de 4 ori pe fondul coronavirus. Livrările s-au triplat

Grupul Saudi Aramco a reiterat luni că intenționează să mărească producția la un nivel record, pentru a ocupa o parte mai mare din piață.

Prețul petrolului Brent a închis în scădere cu 11,2%, la 30,05 dolari pe baril, iar pe parcursul tranzacțiilor a coborât la 29,52 dolari pe baril, cel mai redus nivel atins după luna ianuarie 2016.

Cotația petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața americană, a coborât cu 9,6%, la 28,7 dolari pe baril, cel mai redus nivel din februarie 2016.

Epidemia de coronavirus, care a infectat cel puțin 174.000 de oameni și a ucis circa 6.700, a provocat deja un declin de 50% al prețurilor petrolului, de la începutul acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
preturi
coronavirus