Profitul gigantului Saudi Aramco a scăzut

Profitul gigantului Saudi Aramco a scăzut
scris 15 mar 2020

Grupul petrolier saudit Aramco a raportat duminică o scădere cu 21% a profitului net anul trecut, la 88,2 miliarde de dolari, pe fondul scăderii prețului țițeiului și a reducerii producției, transmit Reuters și AP.

Analiștii se așteptau la un profit net de 92,35 miliarde de dolari în 2019. Compania a anunțat că intenționează "să raționalizeze" cheltuielile de capital, din cauza epidemiei de coronavirus, arată Agerpres.

"Recenta epidemie de COVID-19 și extinderea ei rapidă ilustrează importanța agilității și adaptabilității într-un mediu global extrem de dificil.(...) Compania se așteaptă la cheltuieli de capital între 25 și 30 de miliarde de dolari, pe fondul actualelor condiții de pe piață și a recentei volatilități a prețului țițeiului. Pentru 2021 și anii următori cheltuielile de capital sunt sub revizuire", a afirmat președintele director general al Saudi Aramco, Amin H. Nasser.

Obligativitatea de înmagazinare - dublă față de extragerile de gaze realizate în această iarnă. Consumatorii vor plăti diferența de cost CITEȘTE ȘI Obligativitatea de înmagazinare - dublă față de extragerile de gaze realizate în această iarnă. Consumatorii vor plăti diferența de cost

În pofida scăderii profitului, Aramco va plăti dividende de 73,2 miliarde de dolari pentru 2019.

Rezultatele vin pe fondul diminuării semnificative a acțiunilor firmei la Bursa din Arabia Saudită (Tadawul), după ce în decembrie Aramco a devenit cea mai valoroasă companie listată din lume, în urma lansării ofertei sale publice inițiale (IPO).

Aramco este cea mai mare companie petrolieră din lume cu rezerve de țiței de aproximativ 265 miliarde de barili, sau 15% din depozitele mondiale de petrol.

viewscnt
Afla mai multe despre
aramco
petrol
arabia