Prețurile petrolului au stagnat în tranzacțiile agitate, după creșterile puternice din zilele precedente

Prețurile petrolului au stagnat în tranzacțiile agitate, după creșterile puternice din zilele precedente
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 apr 2023

Prețurile petrolului au stagnat marți, în tranzacțiile agitate, după creșterile puternice din zilele precedente, investitorii cântărind planurile OPEC+ de a reduce mai mult producția, în raport cu datele economice slabe din Statele Unite și China, care ar putea sugera o reducere a cererii de petrol, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 1 cent, la 84,94 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pentru țițeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au încheiat în urcare cu 29 de cenți, sau cu 0,4%, la 80,71 dolari pe baril, scrie News.ro.

România și Ungaria au vorbit despre securitatea aprovizionării cu gaze. Budapesta, care primește gaze rusești prin România, se opune prelungirii reducerii consumului în UE CITEȘTE ȘI România și Ungaria au vorbit despre securitatea aprovizionării cu gaze. Budapesta, care primește gaze rusești prin România, se opune prelungirii reducerii consumului în UE

”Va trebui să vedem că cererea se menține și crește, pentru a împinge țițeiul spre nivelul superior al prețului de 80 de dolari”, a declarat Dennis Kissler, vicepreședinte senior de tranzacționare la BOK Financial.

Prețurile țițeiului Brent și WTI au crescut luni cu mai mult de 6%, după ce Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și aliații, inclusiv Rusia, cunoscute în mod colectiv sub numele de OPEC+, au zguduit piețele cu un anunț de reduceri voluntare ale producției cu 1,66 milioane de barili pe zi (bpd) din luna mai și până la sfârșitul anului 2023.

Ultimele angajamente aduc volumul total al reducerilor de producție de către OPEC+ la 3,66 milioane bpd, inclusiv o reducere de 2 milioane de barili în octombrie anul trecut, fiind echivalent cu aproximativ 3,7% din cererea globală.

Limitările producției OPEC+ i-au determinat pe mulți analiști să-și ridice previziunile privind prețul petrolului Brent la aproximativ 100 de dolari pe baril până la sfârșitul anului.

Goldman Sachs și-a ridicat prognoza pentru Brent la 95 de dolari pe baril până la sfârșitul acestui an și la 100 de dolari pentru 2024.

O scădere a activității de producție din SUA în martie, la cel mai redus nivel din ultimii aproape trei ani, și activitatea de producție slabă în China, luna trecută, au stârnit îngrijorări cu privire la cererea de petrol.

Investitorii s-au îngrijorat, de asemenea, de costurile mai mari pentru întreprinderi și consumatori, crescând temerile că o lovitură inflaționistă pentru economia mondială, din cauza creșterii prețului petrolului, va duce la mai multe majorări ale dobânzilor.

Piețele bursiere au scăzut, de asemenea, după ce datele au sugerat o răcire a pieței muncii din SUA.

Observatorii pieței au încercat să evalueze cât mai mult ar putea avea nevoie Rezerva Federală a SUA să crească dobânzile pentru a reduce inflația și dacă economia SUA se poate îndrepta către o recesiune.

Investitorii văd acum o șansă de aproximativ 40% ca Rezerva Federală să majoreze dobânzile cu un sfert de punct procentual în mai, cu o probabilitate de aproximativ 60% că va lua o pauză.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret