Prețurile petrolului au urcat la maximul ultimelor aproape 4 săptămâni după 8 zile consecutive de creștere, un record al ultimilor ani

Prețurile petrolului au urcat la maximul ultimelor aproape 4 săptămâni după 8 zile consecutive de creștere, un record al ultimilor ani
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 3 iul 2017

Prețurile petrolului au crescut luni la maximul ultimelor aproape 4 săptămâni, fiind pe punctul de încheia în urcare a opta ședință de tranzacționare consecutivă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Referința globală Brent urcă cu 1,5%, la circa 49,5 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din 7 iunie. West Texas Intermediate (WTI), de referință la New York, este în creștere cu 1,6%, la 46,8 dolari pe baril, de asemenea cel mai mare nivel înregistrat din 7 iunie.

Dacă evoluția se va menține, ambele cotații vor încheia în creștere a opta ședință la rând.

FOTO Cererile miniștrilor de retragere a demisiei, trimise la Guvern cu greșeli gramaticale CITEȘTE ȘI FOTO Cererile miniștrilor de retragere a demisiei, trimise la Guvern cu greșeli gramaticale

Potrivit MarketWatch, acesta ar fi cel mai lung șir de creșteri pentru petrolul West Texas Intermediate din ultimii 7 ani, perioadă în care o astfel de performanță a mai fost atinsă o singură dată, în decembrie anul trecut.

Petrolul Brent nu a mai crescut pentru o perioadă atât de lungă din februarie 2012, arată datele Investing.com.

Creșterea prețurilor are loc în contextul în care datele centralizate de furnizorul de servicii petroliere Baker Hughes, publicate vineri, au arătat o reducere a activității de foraj în SUA, săptămâna trecută. Evoluția a venit după 23 de săptămâni consecutive în care numărul platformelor petroliere active a crescut.

Totodată, miercuri, Administrația americană pentru Informații în domeniul Energiei (EIA) a raportat că producția  zilnică de petrol din SUA a scăzut, săptămâna trecută, cu 100.000 de barili, la 9,25 milioane de barili pe zi.

viewscnt
Afla mai multe despre
brent
petrol
wti
cotatii
preturi
opec
productie