Prețurile petrolului cresc datorită evoluției stocurilor din SUA și intenției Arabiei Saudite de a reduce exporturile

Prețurile petrolului cresc datorită evoluției stocurilor din SUA și intenției Arabiei Saudite de a reduce exporturile
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 12 iul 2017

Cotațiile petrolului cresc miercuri, susținute de datele care sugerează că stocurile de petrol din SUA au scăzut săptămâna trecută și de informațiile potrivit cărora Arabia Saudită va reduce exporturile luna viitoare, pentru a asigura respectarea acordului agreat cu celelalte member ale OPEC, potrivit Reuters

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Atât petrolul Brent cât și referința americană West Texas Intermediate (WTI) sunt în creștere cu circa 1,5%, la 48,2 dolari pe baril, respectiv 45,7 dolari pe baril.

Potrivit datelor estimative ale Institutului American al Petrolului (API), stocurile de petrol din SUA au scăzut, săptămâna trecută, cu 8,1 milioane de barili.

Datele oficiale nu coincid întotdeauna cu estimările API și urmează să fie publicate astăzi de Administrația americană pentru Informații în domeniul Energiei (EIA).

Erste reduce prognoza de inflație în România. Prețurile la alimente vor crește mai lent în următoarele luni CITEȘTE ȘI Erste reduce prognoza de inflație în România. Prețurile la alimente vor crește mai lent în următoarele luni

Un raport publicat marți de EIA arată că producția SUA ar putea crește, anul viitor, mai puțin decât indicau estimările anterioare. Potrivit noilor prognoze, producția SUA ar urma să ajungă, în 2018, la nivelul record de 9,9 milioane de barili pe zi, de la 9,3 milioane de barili pe zi anul acesta. Totuși, cifrele sunt mai optimiste comparativ cu cele anterioare, care sugerau că producția SUA va urca la circa 10 milioane de barili pe zi.

Prețurile petrolului sunt susținute și de informațiile obținute de Reuters, potrivit cărora Arabia Saudită va reduce exporturile de petrol cu peste 600.000 de barili pe zi în august. Surse apropiate situației susțin că Arabia Saudită urmărește, astfel, să respecte acordul OPEC de reducere a producției, în pofida unei creșteri a consumului intern în lunile de vară.

“Există o cerere puternică pentru petrolul nostru, dar ne menținem angajamentul față e acordul OPEC. Pentru a respecta cota agreată și a face față cererii domestice pe timpul verii, Arabia Saudită a redus puternic cantitatea de petrol care va fi livrată în alte țări în august, cu peste 600.000 de barili pe zi”, a afirmat sursa.

Datele estimative disponibile la acest moment sugerează că producția OPEC a crescut ușor în iunie, în special din cauza majorărilor făcute de Libia și Nigeria, țări exceptate de la acordul de reducere a producției.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
wti
brent
opec
arabia saudita
eia
stocuri
sua
api