Prețurile petrolului scad din cauza incertitudinilor legate de capacitatea producătorilor de reducere a producției

Prețurile petrolului scad din cauza incertitudinilor legate de capacitatea producătorilor de reducere a producției
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 nov 2016

Prețurile petrolului sunt în scădere luni, continuând evoluția negativă de vineri, din cauza reapariției incertitudinilor legate de capacitatea principalilor producători de a conveni reducerea producției, la reuniunea OPEC de miercuri, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul petrolului Brent, de referință la bursa din Londra, a scăzut cu până la 2%, în jurul orei 7:50 GMT (ora locală 9:50) fiind tranzacționat în declin cu 0,74%, la 46,89 dolari pe baril, scrie News.ro.

Cotația petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața americană, a recuperat o parte din pierderi, fiind în scădere cu 0,78%, la 45,7 dolari pe baril.

Vineri, prețurile petrolului au coborât cu peste 3%, din cauza dezacordurilor între statele din cadrul OPEC și din afara organizației, precum Rusia, despre cât de mult al trebui redusă producția pentru a reduce oferta excedentară de pe piața mondială, care a dus la scăderea cotațiilor la mai puțin de jumătate comparativ cu 2014.

În pofida acestor incertitudini, traderii se așteaptă la o anumită formă de restricționare a producției, în această săptămână.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
opec