Rompetrol vrea să deschidă la anul 7 noi benzinării în Republica Moldova și să depășească afaceri de 170 mil. dolari

Rompetrol vrea să deschidă la anul 7 noi benzinării în Republica Moldova și să depășească afaceri de 170 mil. dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 nov 2016

Compania Rompetrol Moldova, membră a Grupului KMG International (fostul Grup Rompetrol), are în plan să deschidă anul viitor șapte benzinării în Republica Moldova și să atingă în 2017 afaceri în creștere cu 10-12%, de peste 170 milioane de dolari, a declarat vineri directorul general al Rompetrol Moldova, Felix Crudu Tesloveanu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Obiectivul nostru pentru anul viitor este să mai deschidem șapte benzinării. Anul acesta am deschis 12 stații noi și urmează să mai deschidem încă una până la finalul anului. Graficul de dezvoltare a fost una dintre prioritățile companiei”, a afirmat Tesloveanu, la Chișinău, în cadrul unei întâlniri cu presa.

Stațiile nu reprezintă însă investiție proprie Rompetrol, ci sunt închiriate. Astfel, ele sunt dezvoltate de terți, cărora Rompetrol le plătește chirie în funcție de performanța stației .

”De asemenea, am demarat proiectul de branding și în Republica Moldova și sperăm să îl finalizăm anul viitor”, a adăugat Tesloveanu.

Compania estimează totodată afaceri de peste 150 milioane dolari pentru acest an, preconizând o creștere de 10-12% pentru anul viitor, asemănătoare ultimilor ani.

”Suntem convinși că vom deveni lideri de piață”, a precizat oficialul Rompetrol Moldova.

COTAR: ANAF vrea să-și recupereze impozitele și taxele datorate de șoferii Uber pentru veniturile încasate anul trecut. Reacția Uber CITEȘTE ȘI COTAR: ANAF vrea să-și recupereze impozitele și taxele datorate de șoferii Uber pentru veniturile încasate anul trecut. Reacția Uber

Cota de piață totală estimată a companiei este dublă față de acum cinci ani, ajungând în prezent la peste 35%.

”În ceea ce privește volumele de vânzări, acestea au crescut în 2016 cu peste 12% față de anul 2015”, a mai spus Tesloveanu.

Rompetrol este totodată unul din primii trei importatori din Republica Moldova.

În Republica Moldova sunt aproximativ 650 de benzinării în total. Principalii competitori ai Rompetrol pe piața de distribuție carburanți, în Republica Moldova, sunt Lukoil și Petrom, Tirex, Vento, Bemol.

Rompetrol operează 77 stații în Republica Moldova, din care peste 30 sunt în Chișinău. Grupul are aproape 800 de angajați în Republica Moldova, piață pe care este prezent din anul 2002.

viewscnt
Afla mai multe despre
rompetrol
benzinarii