Prețurile petrolului scad puternic, în contextul temerilor privind reducerea cererii globale. Brent - la minimul ultimelor 9 luni

Prețurile petrolului scad puternic, în contextul temerilor privind reducerea cererii globale. Brent - la minimul ultimelor 9 luni
scris 13 nov 2018

Cotațiile petrolului se depreciază puternic pe piețele internaționale marți, cu peste 4%, pe fondul îngrijorărilor privind scăderea cererii globale și al comentariilor venite dinspre Casa Albă la adresa prețurilor actuale.

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și-a revizuit în scădere estimarea privind cererea mondială de petrol în 2019 și a indicat că se pregătește să reducă producția cartelului, mutare criticată de președintele american, Donald Trump.

Într-un mesaj pe Twitter, Trump și-a exprimat speranța că OPEC nu își va reduce producția și a adăugat că prețurile petrolului ar trebui să fie “mult mai mici” raportat la volumele actuale.

Operațiunea \ CITEȘTE ȘI Operațiunea "Dividende de la companiile de stat pentru gaura din buget", episodul 1 reeditat. Dividendul de 1,3 lei/acțiune avizat de Romgaz nu este suficient, Guvernul vrea numai pentru el jumătate de miliard

Prețul Brent a scăzut la minimul ultimelor 9 luni în timpul tranzacțiilor de astăzi, iar cotațiile petrolului West Texas Intermediate (WTI) au atins cel mai redus nivel începând cu decembrie 2017.

În jurul orei 18:40, barilul de Brent se tranzacționa la 67,19 dolari, cu 4,18% sub referința de luni, după ce anterior a consemnat un minim intraday de 66,69 dolari, cel mai mic preț de la începutul lunii martie.

Petrol WTI era cotat la 57,26 dolari/baril, în scădere cu 4,46% raportat la închiderea de ieri.

Cotațiile petrolului WTI se depreciază pentru a 12-a ședință consecutiv și ar putea încheia ziua la cel mai redus nivel începând cu decembrie anul trecut.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
petrol
preturi
cotatii
brent
wti
trump
opec
productie
cerere globala