Prețurile petrolului scad puternic, în contextul temerilor privind reducerea cererii globale. Brent - la minimul ultimelor 9 luni

Prețurile petrolului scad puternic, în contextul temerilor privind reducerea cererii globale. Brent - la minimul ultimelor 9 luni
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 13 nov 2018

Cotațiile petrolului se depreciază puternic pe piețele internaționale marți, cu peste 4%, pe fondul îngrijorărilor privind scăderea cererii globale și al comentariilor venite dinspre Casa Albă la adresa prețurilor actuale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și-a revizuit în scădere estimarea privind cererea mondială de petrol în 2019 și a indicat că se pregătește să reducă producția cartelului, mutare criticată de președintele american, Donald Trump.

Într-un mesaj pe Twitter, Trump și-a exprimat speranța că OPEC nu își va reduce producția și a adăugat că prețurile petrolului ar trebui să fie “mult mai mici” raportat la volumele actuale.

Operațiunea \ CITEȘTE ȘI Operațiunea "Dividende de la companiile de stat pentru gaura din buget", episodul 1 reeditat. Dividendul de 1,3 lei/acțiune avizat de Romgaz nu este suficient, Guvernul vrea numai pentru el jumătate de miliard

Prețul Brent a scăzut la minimul ultimelor 9 luni în timpul tranzacțiilor de astăzi, iar cotațiile petrolului West Texas Intermediate (WTI) au atins cel mai redus nivel începând cu decembrie 2017.

În jurul orei 18:40, barilul de Brent se tranzacționa la 67,19 dolari, cu 4,18% sub referința de luni, după ce anterior a consemnat un minim intraday de 66,69 dolari, cel mai mic preț de la începutul lunii martie.

Petrol WTI era cotat la 57,26 dolari/baril, în scădere cu 4,46% raportat la închiderea de ieri.

Cotațiile petrolului WTI se depreciază pentru a 12-a ședință consecutiv și ar putea încheia ziua la cel mai redus nivel începând cu decembrie anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
preturi
cotatii
brent
wti
trump
opec
productie
cerere globala