Prețurile petrolului sunt în scădere ușoară, dar investitorii sunt îngrijorați de urmările atacurilor din Arabia Saudită

Prețurile petrolului sunt în scădere ușoară, dar investitorii sunt îngrijorați de urmările atacurilor din Arabia Saudită
scris 17 sep 2019

Prețurile petrolului sunt în scădere ușoară, marți, dar investitorii continuă să fie îngrijorați de riscurile unei riposte militare la atacurile împotriva instalațiilor petroliere ale Arabiei Saudite, care au redus la jumătate producția de țiței a regatului și au dus luni la cele mai mari creșteri ale cotațiilor din ultimele decenii, transmite Reuters.

Atacul de sâmbătă a mărit probabilitatea unui șoc major pe piața petrolului, care în ultimele luni s-a concentrat pe îngrijorările legate de cerere, din cauza erodării creșterii economiei mondiale, pe fondul disputei comerciale dintre SUA și China, scrie News.ro.

Netflix a achiziționat drepturile de difuzare al serialului american \ CITEȘTE ȘI Netflix a achiziționat drepturile de difuzare al serialului american "Seinfeld"

Arabia Saudită este cel mai mare exportator de petrol din lume și a fost furnizor de ultimă instanță de-a lungul deceniilor.

La ora 06:31 (9:31 ora României), prețul petrolului Brent era în scădere cu 30 de cenți, la 68,72 dolari pe bari, în timp ce petrolul West Texas Intermediate, de referință pe piața americană, era în declin cu 57 de cenți, respectiv cu 0,9%, la 62,33 dolari pe baril. Pe parcursul tranzacțiilor, ambii indici au scăzut cu circa 2%.

Luni, prețurile petrolului au urcat cu aproape 20% în timpul tranzacțiilor, cea mai mare creștere din ultimii aproape 30 de ani, ca reacție la aatacuri, și au închis în creștere cu aproape 15%, la cel mai ridicat nivel din ultimele patru luni.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
petrol
arabia saudita