Primăria Capitalei dă asigurări că prețul gigacaloriei pentru bucureșteni nu va crește

Primăria Capitalei dă asigurări că prețul gigacaloriei pentru bucureșteni nu va crește
scris 6 nov 2018

Primăria Capitalei dă asigurări că prețul gigacaloriei plătit de bucureșteni nu va crește, precizând că ELCEN a solicitat Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) o majorare a prețului cu 10 la sută la prețul de producție al companiei, nu la prețul pentru consumator. Municipalitatea atrage atenția că orice majorare a prețului pe gigacalorie plătit de populație se face numai prin hotărâre de Consiliu General, iar un astfel de proiect oricum nu se află în lucru.

"Prețul gigacaloriei pentru cetățenii bucureșteni, consumatori racordați la RADET, nu va înregistra creșteri. Informația conform căreia ELCEN a solicitat Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) o majorare a prețului gigacaloriei cu aproximativ 10% se referă la prețul de producție al companiei, și nu la prețul la consumator. Orice majorare a prețului pe Gigacalorie plătit de populație are loc numai prin Hotărâre a Consiliului General al Municipiului București, iar în prezent un astfel de proiect NU se află în lucru la nivelul municipalității”, transmite primarul Gabriela Firea, potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei.

Samsung lucrează la un nou design de laptop, cu ecran pliabil CITEȘTE ȘI Samsung lucrează la un nou design de laptop, cu ecran pliabil

În prezent, prețul gigacaloriei este de 163,03 de lei cu TVA pentru consumatorii casnici. Din acest preț, tariful gigacaloriei nu a suportat modificări față de anul precedent, precizează municipalitatea, scrie News.ro.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
primaria capitalei
elcen
gigacalorie