Producția de gaze în UE a scăzut cu 23% în primul trimestru al anului. România a rămas pe locul doi

Producția de gaze în UE a scăzut cu 23% în primul trimestru al anului. România a rămas pe locul doi
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 aug 2020

Producția de gaze a Uniunii Europene a scăzut cu 23% în primul trimestru al acestui an, iar România a rămas pe locul doi în topul țărilor care extrag gaze naturale, potrivit unui raport al Direcției Generale pentru Energie din cadrul Comisiei Europene.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, producția totală a UE în primele trei luni ale anului a ajuns la 16 miliarde de metri cubi, scrie Agerpres.

Electrica va cere Consiliului Concurenței eliminarea din lista \ CITEȘTE ȘI Electrica va cere Consiliului Concurenței eliminarea din lista "neagră" cu firmele implicate în investigatii

Olanda este principalul producător, cu 7,2 miliarde de metri cubi, în scădere de la 10,6 miliarde de metri cubi în trimestrul întâi din 2019. Pe locul doi, România a avut o producție de 2,5 miliarde de metri cubi, în scădere cu 5%, de la 2,6 miliarde de metri cubi.

Țara noastră este urmată de Germania, cu 1,3 miliarde de metri cubi, în scădere de la 1,5 miliarde de metri cubi, și de Italia, cu 1,1 miliarde de metri cubi, față de 1,3 miliarde de metri cubi în aceeași perioadă a anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
ue