Producția OPEC a scăzut, în noiembrie, la minimul ultimelor 6 luni

Producția OPEC a scăzut, în noiembrie, la minimul ultimelor 6 luni
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 7 dec 2017

Producția Organizației Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC)  a scăzut, în noiembrie, la minimul ultimelor 6 luni, potrivit analiștilor S&P Global Platts.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Producția OPEC s-a situat, luna trecută, la 32,35 milioane de barili pe zi, cu 22.000 de barili pe zi sub nivelul din luna precedentă.

Producția Arabiei Saudite a scăzut cu 50.000 de barili, în timp ce Nigeria și Algeria au produs o cantitate mai mare de țiței decât în octombrie.

OPEC și alți mari producători, printre care și Rusia, au decis, săptămâna trecută, prelungirea cu 9 luni a acordului de reducere a producției zilnice, care ar fi urmat să expire în martie 2018. Astfel, acordul menit să stabilizeze prețul internațional al petrolului va rămâne în vigoare pe întreaga durată a anului viitor.

Cotațiile petrolului sunt în revenire astăzi, după un declin abrupt în ședința de ieri.

Previziunile scandaloase ale Saxo Bank pentru 2018: prăbușiri bursiere, prăpastie în UE, bitcoin aruncat la lupi, China scoate petro-yuanul, extrema stângă urcă în SUA, Tencent depășește Apple CITEȘTE ȘI Previziunile scandaloase ale Saxo Bank pentru 2018: prăbușiri bursiere, prăpastie în UE, bitcoin aruncat la lupi, China scoate petro-yuanul, extrema stângă urcă în SUA, Tencent depășește Apple

Petrolul Brent este tranzacționat la un preț peste 62 de dolari pe baril, cu aproape 1,5% peste nivelul de ieri. West Texas Intermediate (WTI) este tranzacționat la 56,6 dolari pe baril, în creștere cu 1,2%. Ambele cotații au pierdut aproape 3% în ședința de miercuri.

Piața este susținută și de o posibilă grevă a lucrătorilor din domeniul petrolier din Nigeria, principalul exportator african, unde unul dintre cele mai importante sindicate amenință să intre în grevă din 18 decembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
opec
petrol
acord
nigeria
brent
wti
cotatii