Profit Energy.forum – Ministrul Energiei: Mi-am luat mașină electrică, dar mi-e frică să merg cu ea până la Constanța, nu e nici o stație de alimentare pe drum

Profit Energy.forum – Ministrul Energiei: Mi-am luat mașină electrică, dar mi-e frică să merg cu ea până la Constanța, nu e nici o stație de alimentare pe drum
scris 29 oct 2018

Ministrul Energiei, Anton Anton, a declarat, la Profit Energy.forum, că și-a luat mașină electrică, însă îi e frică să meargă cu ea până la Constanța, deoarece autonomia autoturismului este aproximativ egală cu lungimea drumului, iar pe traseu nu se află nici o stație de alimentare.

"Mi-am luat mașină electrică. Eu consider că e normal ca ministrul Energiei să meargă cu mașina electrică. Până la Ploiești, autonomia mașinii e suficientă. Dar mi-e frică să merg cu ea la Constanța. Autonomia mașinii e de 200 și ceva de kilometri, distanța e cam tot pe acolo, iar dacă se întâmplă ceva pe drum, acolo am rămas. Nu e nici o stație de alimentare pe drumul spre Constanța", a arătat ministrul, la eveniment.

Conferința a fost organizată cu sprijinul ExxonMobil și Romgaz, cărora le mulțumim pentru participare

Evenimentul a fost transmis live pe Profit TV, putând fi urmărit AICI

El a făcut această declarație în contextul unei discuții despre modurile în care România poate consuma pe plan intern viitoarea producție de gaze naturale offshore din Marea Neagră, unul dintre ele fiind stimularea mașinilor care funcționează cu gaz comprimat, ministrul amintind că, deocamdată, în țară există doar două puncte de alimentare cu acest combustibil.

Ministerul Mediului a solicitat recent Comisiei Europene aprobarea pentru anul curent a schemei de ajutor de stat privind finanțarea dezvoltării infrastructurii de reîncărcare a autovehiculelor electrice. Programul prevede că Guvernul va subvenționa cu cel mult 190.000 lei/unitate instalarea de stații de încărcare a vehiculelor electrice exclusiv de către primăriile municipiilor reședință de județ și de către cea a Capitalei, banii provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră alocate României de către UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
profit energy.forum
anton anton
ministerul energiei
masini electrice
statii incarcare masini electrice