Profit Energy.forum - Roxana Mircea, REI Grup: Nu a fost un an foarte vesel; stăm pe mulți bani și nu ne-am gospodărit să îi absorbim

Profit Energy.forum - Roxana Mircea, REI Grup: Nu a fost un an foarte vesel; stăm pe mulți bani și nu ne-am gospodărit să îi absorbim
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 19 oct 2023

Procesul de evaluare a proiectelor propuse pentru finanțare europeană necesită măsuri de accelerare și automatizare, astfel încât banii să ajungă cât mai repede la beneficiari, a transmis Roxana Mircea, Managing Partner, REI Grup, la Profit Energy.forum - A doua iarnă de război în energie - Ediția a VII-a.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Evenimentul este organizat cu sprijinul Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE), Electrica Furnizare, Tinmar Energy, Black Sea Oil & Gas, Delgaz Grid, Artenie, Secrieru & Partners (AS Partners), Romgaz, OMV Petrom, Premier Energy, Nova Power and Gas, Transgaz, Federația Patronală de Petrol și Gaze (FPPG), REI Grup, Hidroelectrica, Nuclearelectrica

“Nu a fost un an foarte vesel; stăm pe niște ghiduri consultative din 12 octombrie anul trecut. Oamenii și-au pierdut încrederea, și atunci (spun că, n.r.) până nu văd proiectele, nu mai cred în statul ăsta. În sfârșit vedem un pic luminița de la capătul tunelului. Ministrul Energiei a anunțat o creștere a aparatului de la 20 și ceva de oameni la 50 și vedem o accelerare a proiectelor depuse anul trecut – peste 700 de proiecte au fost depuse pe PNRR C6 (Energie, n.r.) și noi am avut cea mai mare pondere aici ca și cotă de piață”, a afirmat Roxana Mircea.

Ea a afirmat că se așteaptă să fie deschise sesiuni pentru o alocare totală de peste 2 miliarde de euro, din care 500 de milioane de euro pe zona de agricultură, însă beneficiarii vor primi o finanțare nerambursală reprezentând cel mult 50% din investiție.

“Sperăm într-o accecelarare sau schimb de bune practici între ministere, pentru că avem un minister al Educației care a evaluat peste 3000 de proiecte în 3 luni. Se poate în România să automatizezi și să evaluezi foarte repede aceste proiecte, pentru că este clar, avem nevoie de acești bani în piață. Noi stăm pe foarte mulți bani și nu ne-am gospodărit, cum am spune românește, să îi absorbim”, spune Managing Partnerul REI Grup.

Ea a recomandat celor care vor să aplice pentru aceste finanțări să fie atenți cu privire la consultanții care îi sprijină în acest proiect.

“Uitați-vă la cine este consultantul, câți angajați are, nivelul de expetiză. Ai un consultant serios? Nu poți să faci proiecte de 30 de milioane de euro cu o domnișoară abia ieșită de pe băncile facultății”, mai spune Roxana Mircea.

REI este un grup de firme de consultanță - REI FINANCE ADVISORS și REI INTERNATIONAL - specializate în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor de investiții atât pe fonduri europene nerambursabile cât și pe scheme de ajutor de stat.

Printre serviciile oferite se numără identificarea celei mai potrivite surse de finanțare, elaborarea documentației și asistență de specialitate pe parcursul implementării proiectului cât și după finalizarea acestuia.

Grupul are o experiență de peste 10 ani în acest domeniu și până acum a fost implicat în peste 500 de proiecte finanțate, respectiv mai mult de 250 de proiecte implementate cu succes.

viewscnt
Afla mai multe despre
profit energy.forum
consultant
rei grup