Profitul diviziei de servicii la sondă a Rompetrol a crescut de aproape 5 ori

Profitul diviziei de servicii la sondă a Rompetrol a crescut de aproape 5 ori
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 feb 2024

Furnizorul de servicii la sondă Rompetrol Well Services, controlat de KMG International, divizia înregistrată în Olanda a gigantului petrolier kazah de stat KazMunayGas, a raportat un profit net de 11,767 milioane lei pe anul trecut, de aproape 5 ori mai mare decât cel din 2022 (2,449 milioane lei).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Veniturile din exploatare ale companiei au crescut cu 38%, la 73,48 milioane lei, în timp ce cheltuielile aferente au avansat cu doar 16,4%, la 62,68 milioane lei.

VIDEO ANUNȚ - Când va fi gata centura Comarnic, lansată după zeci de ani de așteptare CITEȘTE ȘI VIDEO ANUNȚ - Când va fi gata centura Comarnic, lansată după zeci de ani de așteptare

Potrivit raportului său preliminar pe 2023, Rompetrol Well Services (RWS) a realizat, în cursul anului trecut, 95 de operații de cimentare primară, 319 operații de cimentare secundară și 389 operații de stimulare, consemnând un număr total de lucrări în creștere față de cel înregistrat în anul precedent.

″Astfel, volumul operațiilor realizate pentru clienții companiei a înregistrat o creștere cu 18% față de nivelul din 2022. Prin operațiile efectuate în 2023, compania a reușit să înregistreze un rezultat din exploatare pozitiv, de circa 10,8 milioane lei, respectiv un rezultat net pozitiv de 11,8 milioane lei″, spune compania.

FOTO Alertă pe Valea Borod. Posibilă poluare. Se ia în calcul prăbușirea unei galerii de mină CITEȘTE ȘI FOTO Alertă pe Valea Borod. Posibilă poluare. Se ia în calcul prăbușirea unei galerii de mină

În decursul anului 2023, RWS a câștigat, în urma participării la o licitație publică, un contract de servicii de cimentare la sondele de gaze naturale pentru SNGN Romgaz, cu o valoare estimată la aproximativ 32,5 milioane lei și o durata contractuală de 2 ani. De asemenea, compania a început colaborarea cu un client pentru activități specifice cimentării sondelor geotermale în Danemarca.

Compania a fost înființată în 1951 ca societate de stat în subordinea Ministerului Petrolului și Chimiei, sub denumirea de “ICOTS - Întreprinderea de Cimentări, Operațiuni si Transporturi Speciale”. Din 1990, compania a devenit societatea comercială Petros Ploiesti și a fost listată din 1998 la Bursa de Valori București. Grupul Rompetrol (acum KMG International) a preluat în 2000 pachetul majoritar de acțiuni, având în prezent o participație de 73%.

viewscnt
Afla mai multe despre
rompetrol well services
rompetrol well services profit
divizia servicii la sondă rompetrol rezultate