Profitul Exxon Mobil a scăzut cu 40% în trimestrul patru, din cauza unor costuri excepționale

Profitul Exxon Mobil a scăzut cu 40% în trimestrul patru, din cauza unor costuri excepționale
scris 31 ian 2017

Profitul Exxon Mobil a scăzut cu 40% în trimestrul patru, la 1,68 miliarde de dolari, din cauza unor costuri excepționale legate de reevaluarea în scădere a unor active, dar veniturile au avansat pentru prima oară după nouă trimestre consecutive de scăderi, transmite MarketWatch.

Totuși, avansul veniturilor a fost sub așteptările de pe Wall Street, iar acțiunile producătorului de petrol au scăzut cu 0,1% în timpul tranzacțiilor electronice care preced deschiderea bursei, scrie News.ro.

Directorul general al grupului, Darren Woods, a explicat scăderea profitului prin declinul prelungit al prețurilor mărfurilor și costurile excepționale.

Compania a înregistrat costuri de circa 2 miliarde de dolari legate de reevaluarea în scădere a unor active din regiunea Munților Stâncoși. Excluzând aceste costuri, profitul a urcat la 3,7 miliarde de dolari.

Volkswagen va plăti despăgubiri de 12 milioane euro pentru că a dat-o afară pe șefa ‘Integrity and Legal Affairs\' CITEȘTE ȘI Volkswagen va plăti despăgubiri de 12 milioane euro pentru că a dat-o afară pe șefa ‘Integrity and Legal Affairs'

Veniturile grupului au crescut cu 2%, la 61,01 miliarde de dolari, prima creștere după nouă trimestre de scăderi, dar sub estimările analiștilor, de 62,28 miliarde de dolari.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
exxon mobil